Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: May'in İkili İlişkilere Katkı Sağladığını Hatırlamıyorum

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, istifasına ilişkin açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May'in Rusya-İngiltere ilişkilerini geliştirmeye yönelik bir katısını hatırlamadığını, May zamannında tam tersi yönde gelişmeler söz konusu olduğunu belirtti

24.05.2019-17:52 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-17:42)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a basın toplantısı esnasında May'in ikili ilişkilerde oynadığı rolu nasıl değerlendirdiği soruldu.

Peskov, "Şu anda hatırladığım kadarıyla, ne yazık ki, Rusya ve İngiltere arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığına ilişkin bir girişim hatırlamıyorum. Tam tersine, May'in başbakanlığı, ikili ilişkiler bakımında son derece zor geçen bir dönem oldu" ifadesinde bulundu.

Peskov, May'in istifa kararına Kremlin'in nasıl yaklaştığı sorusunu şu şekilde yanıtladı: "Şu anda bu konuda konuşmaya hazır değilim. Tabii ki, İngiltere ve AB'deki durumu kaçınılmaz biçimde etkileyen Brexit'le ilişkili süreçleri büyük bir dikkatle izliyoruz. Zira her şeyden önce AB, bizim ana ticari ve ekonomik partnerimizdir. Bu sebeple Rusya, öngörülebilir, istikrarlı ve gelişen bir partneri olmasına ilgi gösteriyor."

MAY İSTİFA TARİHİNİ AÇIKLADI  

İngiltere Başbakanı Theresa May 7 Haziran'da istifasını sunacağını açıklamış ve konuya ilişkin Kraliçe'yi bilgilendirdiğini bildirmişti.

May'in parlamentoya sunmaya hazırlandığı yeni Brexit anlaşmasına kendi partisinden de tepki gösterilmiş ve 'görevi bırak' çağrıları yükselmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal