İran'da Zorunlu Maske Uygulaması Başlıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede coronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde açık alanlar ve genel mekanlarda maske kullanmanın yarından itibaren zaruri olacağını belirtti.

04.07.2020-12:38 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-12:29) İran'da Zorunlu Maske Uygulaması Başlıyor

Ruhani, başkent Tahran'da gerçekleştirilen Coronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında, İran'da açık alanlar ile genel alanlarda maske kullanmanın yarın itibariyle iki hafta süreyle zaruri olacağını dile getirdi.

"Tüm kurumlarda, özellikle de devlet dairelerinde maske takılması ve sağlık kurallarına riayet edilmesi şartıyla hizmet verilecek." diye konuşan Ruhani, maskesi olmayanlardan da kurala uymalarının talep edileceğini belirtti.

Memurların, çalıştıkları dairelere maske kullanmadan gelmeleri durumunda işe gitmemiş kabul edileceklerinin altını çizen Ruhani, "İdari hizmetlerden, bankacılık ve taşımacılıktan da ancak sağlık kurallarına bağlı kalmak ve maske takmak şartıyla istifade edilebilecek." ifadelerini kullandı.

Ruhani, maske kullanmanın halk arasında yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Coronavirüs salgınıyla mücadeleyle ilgili sınırlama kararlarının şehirlerdeki Coronavirüsle Mücadele Merkezleri aracılığıyla alınıp uygulanacağını söyleyen Ruhani, yerel yetkililerin gerek görmeleri durumunda güvenlik kuvvetlerinden de destek alabileceğini belirtti.

Ruhani, sınırlamaların hiçbirinin kalıcı olmadığını ve şehirlerdeki vaka artış miktarlarına göre farklılıklar yapılabileceğini ifadelerine ekledi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal