İngiltere'nin Yeni Başbakanı Boris Johnson

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Boris Jonson ülkenin yeni başbakanı oldu.

23.07.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-14:20) İngiltere'nin Yeni Başbakanı Boris Johnson

İngiltere'de, eski Dışişleri Bakanı ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin lideri seçildi.

Boris Johnson yarın 2. Elizabeth tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecek ve İngiltere'nin yeni başbakanı olacak.

BBC Türkçe'de yayınlanan habere göre, Boris Johnson, Başbakan Theresa May'in istifasını vermesinden sonra Muhafazakar Parti'nin meclis grubunda düzenlenen oylamalarda açık farkla ilk sırada yer almıştı.

JOHNSON 92,153 OY ALDI  

Gerçekleştirilen oylamalarda ilk iki sırada yer alan Johnson ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt arasından son tercihi, Muhafazakar Parti'nin yaklaşık 160 bin üyesi yaptı. Johnson 92,153 oy elde ederken Hunt ise 46,656 oy aldı. 

JOHNSON'IN BREXIT VAADİ  

Takvimler 31 Ekim'e geldiğinde ister anlaşmaya varılmış olsun ister olmasın İngiltere'yi AB'den çıkarma vaadinde bulunan Johnson'ın iktidar partisi liderliği ve dolayısıyla başbakanlık koltuğunu ele geçirmesi, AB'den ayrılmanın gergin bir şekilde geçeceği anlamına geliyor. 

Ufukta Brexit yüzünden meydana gelen siyasi krize anayasal krizin eklenmesi olasılığı da belirdi. Zira milletvekilleri, AB'den anlaşmasız ayrılmaya kalkacak her hükümeti güvensizlik oyuyla devirmeye ilişkin görüş birliği içinde. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal