İngiltere: 'Irak'tan Hiçbir Zaman Çekilmeyeceğiz'

Irak'taki uluslararası koalisyonda faaliyet gösteren İngiliz kuvvetleri perşembe günü başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Taji askeri üssünden çekildiklerini açıkladı.

17.07.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-12:50) İngiltere: 'Irak'tan Hiçbir Zaman Çekilmeyeceğiz'

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘İngiliz Ordusu Taji kampından ayrıldı, ancak hiçbir şekilde Irak'tan ayrılmadı’ başlığı altında ‘IŞİD, son yıllarda Orta Doğu’da yıkıma ve kaosa neden oldu. Arkasında ceset ve moloz bırakarak, binlerce kişiyi öldürdü ve şehirleri mahvetti. Ve bu durum küresel koalisyonun duruma son vermesine kadar bu şekilde devam etti’ sözleri kullanıldı.

Açıklamada ‘ülke çapında konuşlandırılan İngiliz kuvvetleri, son altı yıl boyunca Irak güvenlik güçlerinin 120 binden fazla üyesini eğitmek için çalıştıkları ve şimdi bu eğitim misyonunu Irak'a ulaştırma pozisyonunda oldukları’ belirtildi.

Açıklamada, ‘bazı bölgeler dolaylı olarak düzenli saldırılara maruz kaldığı için Irak'ta koalisyonun karşı karşıya olduğu tehdit çok gerçek’ ifadeleri kullanılırken, ‘IŞİD Irak'ta gerilla tarzı saldırılar başlatma ve saldırılara daha da ilham veren ideolojik etkiyi gösterme yeteneğini koruyor’ sözleri eklendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal