ABD, Irak'a Yeniden Asker Çıkarıyor!

Başbakan Abdulmehdi, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında "ABD yönetiminden stratejik ilişkiler kurma, ABD kuvvetlerini Irak'ta yeniden konuşlandırma ve iki ülke heyetleri arasında diyalog yürütülmesi kararlarıyla ilgili resmi bir yazı aldık." açıklamasını yaptı.

09.04.2020-10:04 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-09:53) ABD, Irak'a Yeniden Asker Çıkarıyor!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'den ülkedeki Amerikan kuvvetlerinin yeniden yerleştirilmesine yönelik resmi bir yazı aldıklarını dile getirdi.

Başbakan Abdulmehdi, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında  "ABD yönetiminden stratejik ilişkiler kurma, ABD kuvvetlerini Irak'ta yeniden konuşlandırma ve iki ülke heyetleri arasında diyalog yürütülmesi kararlarıyla ilgili resmi bir yazı aldık." açıklamasını yaptı.

Söz konusu yazının iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgenin istikrarı hususunda önemli bir adım olduğunu bildiren Abdulmehdi, yazının detayını açıklamadı.

Bir süredir iki ülke arasından temasların başladığına vurgu yapan Abdulmehdi, yabancı güçlerin büyük çapta geri çekilmesinin resmi kararnameler ve yasa kapsamında olduğunu dile getirdi.

Abdulmehdi, iki ülke arasındaki ilişkilerin, bölgenin çıkarının göz önünde bulundurması amacıyla ılımlı bir biçimde devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?
Irak Meclisi, 5 Ocak'ta, ABD milislerinin Irak'tan gönderilmesi doğrultusunda bir karar çıkarmıştı. Meclis, bahsi geçen kararın uygulanmasının yükümlülüğünü ise hükümete vermişti.

AMERİKAN KUVVETLERİ ÇEKİLMİŞTİ!
Amerikan birlikleri önceki günlerde Irak'ın kuzeyi ile batısındaki 6 askeri üstü tahliye etmişti. Çekilme kararı, Amerikan üslerine ilişkin füze saldırılarından sonra alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal