İki Ülkede Daha İlk Coronavirüs Vakası

Tüm dünyayı ölüm karantinasına alan yeni tip coronavirüs salgını akıllarda "Vakanın görülmediği ülke kaldı mı?" sorusunu getiriyor. Bu soruyu maalesef "Mali ve Gine Bissau’da ilk Covid-19 vakaları belirdi." ifadesiyle yanıtlıyoruz.

25.03.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-17:01) İki Ülkede Daha İlk Coronavirüs Vakası

Tüm dünyayı ölüm karantinasına alan yeni tip coronavirüs salgını akıllarda "Vakanın görülmediği ülke kaldı mı?" sorusunu getiriyor. Bu soruyu maalesef  "Mali ve Gine Bissau’da ilk Covid-19 vakaları belirdi."  ifadesiyle yanıtlıyoruz.

Mali hükümetinden yansıyan yazılı raporda, 12 ve 16 Mart'ta Fransa’dan gelen iki Mali vatandaşının coronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Söz konusu raporda, vakalardan ilkinin başkent Bamako’da ikamet eden 49 yaşında bir kadın, ikincisinin de Kayes kentinde hayatını sürdüren 62 yaşında bir erkek olduğu bildirildi.

Vakaların müşahede altına tutulduğunun vurgulandığı açıklamada, gerekli tüm tedbirlerin artırıldığı dile getirildi. Hükümet, vatandaşları; "sakin olmaya ve tavsiye edilen hijyen kurallarına katı bir biçimde uymaya" davet etti.

GİNE BİSSAU’DA İLK VAKA

Batı Afrika ülkesi Gine Bissau’da da ilk kez coronavirüs vakası görüldü. Cumhurbaşkanı Umaru Sissoco Embalo, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ülkede 2 coronavirüs vakasının ortaya çıktığını açıklarken hasta mahremiyeti sebebiyle kimlik belirtmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal