Güney Kore İstihbaratı: Kuzey Kore Lideri Kim Ameliyat Geçirmedi

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, sağlık durumunun kötü olduğu ya da hayatını kaybettiği öne sürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ameliyat olmadığını duyurdu.

06.05.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-15:09) Güney Kore İstihbaratı: Kuzey Kore Lideri Kim Ameliyat Geçirmedi

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, sağlık durumunun kötü olduğu ya da hayatını kaybettiği öne sürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ameliyat olmadığını duyurdu.

Güney Kore ajansı Yonhap'ın servis ettiği habere göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un için konuşulan kalp rahatsızlığı dolayısıyla ameliyat geçirdiği iddialarının asılsız olduğunu kaydetti.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi yetkililerince milletvekillerine yapılan bilgilendirmede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un yılbaşından şu ana kadar 17 defa halk karşısına çıktığı ifade edilirken, bu durumun geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 66 daha düşük olduğunu vurgulandı.

Kuzey Kore liderinin kalbiyle ilgili hiçbir bir sağlık problemi bulunmadığının altı çizilerek, uzmanların hafif düzeydeki bir tıbbi tedavide bile eski hale dönmenin 4-5 hafta süreceğine ilişkin görüşleri verildi.

Bilgilendirmede, "Kim halkın karşısına çıkmasa da her zamanki gibi devlet işlerini yönetiyor” sözlerine yer verildi.

ÇİN İLE SINIRINI KAPATAN KUZEY KORE EKONOMİK ZORLUKLAR YAŞIYOR

Diğer taraftan bilgilendirmede, Kuzey Kore'ye, ocak ayında hududunu kapatmadan önce Çin'den geçiş yapıldığı hatırlatılarak ülkeye coronavirüsün sıçramış olabileceği kaydedildi.

Çin ile hudutların kapatılmasından şu ana kadar Kuzey Kore'de ekonomik güçlüklerin arttığı da ifade edildi.

KUZEY KORE LİDERİNİN SAĞLIĞI HAKKINDAKİ İDDİALAR

Son zamanlarda, Kuzey Kore lideri Kim için sağlık durumunun kötü olduğu ya da hayatını kaybettiği şeklindeki iddialar konuşuluyordu.

Söylentiler sonrası Kuzey Kore liderinin, ülkenin başkenti Pyongyang'da bulunan bir gübre fabrikasının açılışına gittiğinde çekilen fotoğraf ve görüntüleri paylaşılmıştı.

Kuzey Kore liderinin fabrika açılışına katılmasıyla, hakkındaki iddialar sona ererken, bazı kişiler Jong-un’un yürüyüşünde bir farklılık olduğunu dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal