General Electric Dow Jones'tan Çıkarıldı

ABD'nin en eski şirketlerinden birisi olan ve Thomas Edison'un kurduğu General Electric Dow Jones Sanayi Endeksinden çıkarıldı. General Electric'in yerine ABD'nin en büyük ikinci eczane şirketi olan Walgreens borsaya dahil edildi.

20.06.2018-11:21 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-11:12) General Electric Dow Jones'tan Çıkarıldı

ABD'nin eski firmalarından olan ve 126 sene önce Thomas Edison tarafından kurulan General Electric'in Dow Jones Sanayi Endeksinden çıkartıldığı açıklandı.

Dow Jones Sanayi Endeksinin işletmesini devam eden S&P Dow Jones Indices isimli firmadan yapılan duyuruda, endekste işlem gören 30 şirketin içinde, 26 Haziran Salı gününden sonra artık General Electric'in olmayacağı duyuruldu.

ABD ekonomisinin son yüzyılda değişime uğradığının açıklandığı duyuruda, ülke ekonomisinde daha fazla tüketici, finans, sağlık ve teknoloji alanlarındaki firmaların öne çıktığına dikkat çekildi.

Duyuruda, Dow Jones Sanayi Endeksinde General Electric'in yerine ABD'nin en büyük ikinci eczane şirketi olan Walgreens'in sahibi olan Walgreens Boots Alliance isimli şirkete yer verileceği kaydedildi.

Walgreens Boots Alliance'ın hisse değerinin daha fazla olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu firmanın Dow Jones Sanayi Endeksine daha manalı fayda sağlayacağı ve Amerikan ekonomisiyle piyasalarını daha iyi temsil edeceği duyuruldu.

AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, açıklamanın sonrasında New York borsasının kapanmasını takip eden kısıtlı işlemlerde, General Electric'in hisse başına değeri yüzde 2,1 azalarak 12,68 dolara kadar düştü ve şirketin piyasa değeri 111 milyar dolar oldu.

Nasdaq Teknoloji Endeksinde işlem alan Walgreens Boots Alliance'ın hisse başına değeri ise yüzde 4,4 değer kazanarak 67.45 dolara dek çıktı ve şirketin piyasa değeri 66,5 milyar dolar oldu.

1907 senesinden bu yana Dow Jones Sanayi Endeksinde yer alan ve 111 sene ile endekste kesintisiz en uzun zamanlı işlem gören firma ünvanına sahip olan General Electric hisseleri geçen yıl yüzde 45 oranında değer yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal