Gence'deki Yıkımın Boyutu Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Azerbaycan'ın Gence kentine füze saldırısı düzenleyen Ermenistan, 12 sivilin ölümüne, 40'tan fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Şehirdeki yıkımın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı.

17.10.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-13:21)

Ermenistan, Azerbaycan ile yaşanan Karabağ geriliminde yeniden sivilleri hedef aldı. Ermenistan, daha önce de saldırı düzenlediği Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine gece yarısı balistik füzelerle saldırdı. Gence kentine yönelik yapılan füze saldırı nedeniyle 2'si çocuk 12 sivil yaşamını yitirdi. 40'tan fazla sivil ise yaralandı.

BÜYÜK TAHRİBAT MEYDANA GELDİ

Ermenistan sınırlarına yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan Gence, 500 bin nüfusuyla Azerbaycan'ın 2'nci büyük kenti. Gece saat 01.00 sıralarında Gence kentine fırlatılan füze, Cevathan Mahallesi'ndeki Hüsü Hacıyev Sokağı'ndaki sivillere ait apartman ve evlere isabet etti. 20 evin yıkılmasına neden olan saldırı sonucunda sokaktaki tüm evlerde büyük tahribat meydana geldi.

Saldırı sonucunda oluşan enkazda çocuklara ait oyuncaklar, ayakkabılar, elbiseler, Ermenistan'ın yaptığı saldırının acımasızlığını ve oluşturduğu tahribatı gözler önüne serdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal