Filistin'i Destekleyen Yorumcuya CNN'den Sert Cevap

ABD merkezli CNN televizyon kanalı, Birleşmiş Milletler’de (BM) Filistin ile ilgili bir konuşma sonrası yorumcusu Marc Lamont Hill’i görevden aldı.

30.11.2018-11:00 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-10:54) Filistin'i Destekleyen Yorumcuya CNN'den Sert Cevap

ABD merkezli CNN televizyon kanalı, Birleşmiş Milletler’de (BM) Filistin ile ilgili bir konuşma sonrası yorumcusu Marc Lamont Hill’i görevden aldı. Filistin’i ziyaret etmesinin ardından BM’de konuşma gerçekleştiren Lamont Hill, CNN'den kovuldu. CNN Basın Sözcüsü Barbara Levin, Lamont Hill’in kovulma nedenine dair net bir açıklama yapmadan, “Marc Lamont Hill artık CNN’de çalışmıyor” dedi. BM’de yaptığı konuşmada Filistin halkının gündelik hayatta çektiği zorlukları vurgulayan Lamont Hill, “Nehirden denize özgür Filistin” sözlerini kullanmıştı. İsrail destekçileri, Lamont Hill’in öğretim görevlisi olarak çalıştığı Temple Üniversitesine ve CNN'e Hill'in işine son verilmesi talebinde bulunmuştu.

Temple Üniversitesi’nin yaptığı açıklamada, “Lamont Hill’in BM’de yaptığı konuşmadaki sözleri sadece kendisini ilgilendirmektedir. Bir vatandaş olarak söylemiş olduğu sözler Anayasa tarafından korunmaktadır.” ifadeleri kullanıldı. CNN’in ise baskılara dayanamayarak Lamont Hill'in işine son vermesi büyük tepki topladı.

Lamont Hill, kendisine karşı verilen tepkilere sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu şekilde karşılık verdi: “Filistin’in özgürlüğünü destekliyorum. Filistin’in kendi kararlarını kendisinin vermesini destekliyorum. İsrail’in politikalarına ve yaptıklarına şiddetle karşı duruyorum. Yahudi karşılığını, Yahudilerin öldürülmesini ya da konuşmamdan dolayı bana atfedilen benzeri sözlere katılmıyorum. Bütün hayatımı bunlarla savaşarak geçirdim.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal