Slovakya Dışişleri Bakanı'ndan Şaşırtan Karar

Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak, Ulusal Mecliste BM’nin küresel çaplı göç anlaşmasına katılmama kararı verilmesi üzerine tepki göstererek, istifa ettiğini duyurdu.

30.11.2018-10:34 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-10:31) Slovakya Dışişleri Bakanı'ndan Şaşırtan Karar

Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak, Ulusal Mecliste BM’nin küresel çaplı göç anlaşmasına katılmama kararı verilmesi üzerine tepki göstererek, istifa ettiğini duyurdu. Slovakya Ulusal Meclisinde gerçekleştirilen oylamada, 150 milletvekilinin 90’ı göç anlaşması aleyhinde oy verdi ve ülkenin BM’nin küresel göç anlaşmasına katılmaması doğrultusunda karar verildi. Bu durumda, ülkesi göç anlaşmasını imzalamazsa istifa edeceğini belirten Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak istifa etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Boris Gandel yaptığı açıklamada, Lajcak’ın BM’nin “Güvenli, Düzenli ve Kurallı Göç için Küresel Pakt” adlı uluslararası çapta ilk göçmen anlaşmasına yönelik meclis çoğunluğu ile sağlanan katılmama kararına tepki olarak istifa ettiğini duyurdu. Gandel, Bakanın istifa kararıyla alakalı detayların Başbakan Peter Pellegrini ve Cumhurbaşkanı Andrej Kiskaile yapacağı görüşmenin ardından açıklanacağını duyurdu.

BM’nin küresel çapta ilk göç anlaşması olarak kabul edilen “Güvenli, Düzenli ve Kurallı Göç için Küresel Pakt” Fas’ın Marakeş şehrinde 10-11 Aralık’ta gerçekleşecek konferansta kabul edilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal