Ermenistan'dan Geri Adım: Azerbaycan ile Ateşkes Görüşmeleri Yapmaya Hazırız

Topraklarına saldırdığı Azerbaycan ile bir süredir sıcak çatışma yaşayan Ermenistan, 'Dağlık Karabağ'da ateşkes için çalışmaya hazırız' ifadeleriyle geri adım attı. Geçen günlerde Ermenistan askerlerinin muharebe alanından kaçtığı ve ağladıkları görüntüler çıkmıştı.

02.10.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-12:36) Ermenistan'dan Geri Adım: Azerbaycan ile Ateşkes Görüşmeleri Yapmaya Hazırız
Ermenistan-Azerbaycan hududunda meydana gelen çatışmalar altıncı gününde de sürüyor. Azerbaycan ordusu, topraklarını işgal altından kurtarmak için gerçekleştirdiği operasyonlarda işgal altındaki Ağdere şehrinin Madagiz bölgesindeki bir takım stratejik tepelerde denetimi temin etti. Gece süren çatışmalarda Ermenistan ordusunun beş zırhlı aracı ile pek çok askeri etkisiz hale getirildi. Kaybı giderek ağırlaşan Ermenistan'da ateşkes istedi.

SAVAŞA GEÇTİLER

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe kolunda, Ermeni kuvvetlerin Azerbaycan sivil yerleşim alanlarına saldırması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı taarruza geçmiş ve bir takım yerleşim yerlerini işgal altından kurtarmıştı. Her 2 ülke de savaş için seferberlik ilan etmişti.

GERİ ADIM GELDİ

Azerbaycan'ın operasyonlarına tutunamayan ve daimi olarak mevzi kaybeden Erivan idaresi geri adım attı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, geçen gün AGİT Minsk Grubu eş başkanları Doanld Trump, Putin ile Macron'un 'acil ateşkes ilan edin ve müzakere başlayın' açıklamasının akabinden bugün, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'AGİT Minsk Grubu'nun arabuluculuğunda Azerbaycan ile ateşkes görüşmeleri yapmaya hazırız.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal