Dünya Son 100 Yılda, 2000 Yıldır Görülmemiş Bir Hızla Isınmaya Başladı

Yapılan yeni bir araştırma, geçen 2 bin yılla kıyaslandığında dünyanın son 100 yıldaki ısınmasının daha önce hiç görülmemiş şekilde hızlandığını ortaya koydu.

25.07.2019-19:12 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-19:21) Dünya Son 100 Yılda, 2000 Yıldır Görülmemiş Bir Hızla Isınmaya Başladı

Milattan başlayarak 1800 yıllarına kadar farklı zamanlarda ve yerlerde doğal hava akımları, güneşin etkileri ve volkanik patlamalarla sıcak ve soğuk dönemlerin olduğu, ancak insanların fosil yakıt kullanmaya başladığı 1800'lü yılların sonlarından itibaren dünyanın ısısının geçen 2 bin yılın aksine sürekli yükseldiği kaydedildi. Dünyanın ısınma hızıyla ilgili yapılan araştırma, İngiliz Journal Nature dergisinde yayınlandı. 

KÜÇÜK BUZ ÇAĞI

Araştırma raporunu yazanlardan Kolombiya Üniversitesi bilim adamlarından Nathan Steiger, son yüzyılda gördüğümüz iklim sistemindeki ısınmanın 1900 yıl geçmiştekinden çok farklı olduğunu belirtti. Steiger, “Küçük Buz Çağı, Ortaçağ Ilık dönem” gibi ifadelerin yalnızca bölgesel ve kıta bazında olduğunu ve bunların doğal iklim değişikliği olduğunu söyledi. Nathan Steiger, insanların fosil yakıt kullanmaya başlamasından sonra yeryüzünün tamamının ısınmaya başladığını kaydetti. 

&98'İNİ ETKİLİYOR 

Çalışma, 1900'lü yılların sonuna doğru sıcaklığın artmasının yeryüzünün yüzde 98'ini etkilemeye başladığını ortaya koydu. Çalışma, dünyanın ısınmasının normal iklim değişikliğiyle açıklanamayacağını, insanların fosil yakıt kullanarak doğaya karbondioksit salınımını artırmasının dünya ısısının arttırdığını ortaya koydu.  

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal