İspanya'da Sanchez Hükümeti İçin Güven Oylamasında 2.Tur Gerçekleşti

Nisan'da yapılan erken genel seçim sonrasında İspanya Başbakanı ve Sosyalist İşçi Partisi lideri Pedro Sanchez'in kurmak istediği azınlık hükümeti için bugünkü güven oylamasında sonuç yine olumsuz oldu.

25.07.2019-18:25 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-18:24) İspanya'da Sanchez Hükümeti İçin Güven Oylamasında 2.Tur Gerçekleşti

İspanya Başbakanı ve Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez'in, 28 Nisan'da yapılan erken genel seçim sonrasında kurmak istediği azınlık hükümeti için bugünkü ikinci tur oylamada basit çoğunluğa ihtiyacı vardı.

HÜKÜMETİ KURAMAYACAK

346 milletvekilinin katıldığı ikinci turda 124 evet, 155 hayır ve 67 çekimser oy kullanılması neticesinde Sanchez, hükümet kuramayacak. 

2 KERE KAYBETTİ

İlk turun aksine basit çoğunluğun yeterli olacağı ikinci tur oylaması öncesinde Sanchez, “Mevcut parlamento aritmetiğiyle, anlaşmalara ihtiyaç duyuyoruz ama bir anlaşma mümkün değildi. PSOE'nin soluna bir güç eklemek için kaybettiğimiz tarihi fırsat nedeniyle üzgünüm” diyerek yeterince desteğe sahip olmadığını kabul etmişti. Salı günü gerçekleştirilen ilk turda, Pedro Sanchez ülkede 28 Nisan'da yapılan erken genel seçim sonrasında kurmak istediği azınlık hükümeti için ihtiyaç duyduğu mutlak çoğunluğun oyunu alamamıştı. Salı günü 350 vekilden 124'ü evet, 170'i hayır ve 52'si çekimser oy kullanırken 4 tutuklu vekil oylamaya katılamamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal