Donald Trump, Şükran Günü İçin İki Hindiyi Affetti

ABD Başkanı Donald Trump, Şükran Günü öncesinde yapılan geleneksel törende, "Tereyağ" ve "Ekmek" adlı iki hindiyi affetti.

27.11.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-10:45)

Beyaz Saray'da her yıl geleneksel olarak gerçekleşen törende eşi Melania Trump ile hazır bulunan Donald Trump, Kuzey Carolina eyaletinde büyütülen yaklaşık 21 kiloluk "Ekmek" ve "Tereyağ" adlı iki hindiyi affetti. Hindiler, Virginia eyaletinde bir çiftliğe götürüldü.

Trump, burada yaptığı açıklamada şahsına yönelik yapılan azil soruşturmasına nükte yaparak şunları dile getirdi: "Bu hayvanlar her durumda sakin kalmak üzere yetiştirildi. Bu çok önemli çünkü çoktan, azil soruşturmasında Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff'in karşısında ifade vermek üzere çağrı aldılar." diye konuştu.

Temsilciler Meclisi'ndeki soruşturmada ifade veren birçok kişiyi bizzat tanımadığını vurgulayan Trump, "Demokratlar beni hindilere karşı çok yumuşak olmakla suçluyor. Ama Ekmek ve Tereyağ, şunu söylemeliyim ki önceki şahitlerin aksine sizinle gerçekten tanışıyoruz." dedi.

ABD'de her yıl kasım ayının son perşembe günü Şükran Günü olarak kutlanıyor. Beyaz Saray'da hindi affetme geleneği John F. Kennedy'nin başkan olduğu 1963'ten beri sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal