Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump'la Telefonla Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı.

22.12.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 22.12.2018-10:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump'la Telefonla Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı. İşte detaylar...

Yetkililer, yapılan telefon görüşmesi'nde, ABD Başkanı Donal Trump'ın "ABD'nin, Suriye'de bulunma nedeninin DEAŞ'la mücadele olduğu" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, DEAŞ'ın büyük ölçüde yenilmesine rağmen neden hala orada olduklarını sorduğunu belirtti.

ABD'li yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'a "Neden hala oradasınız?" diye sorduğunu ve kalan DEAŞ'lılarla Türkiye'nin mücadele edebileceğini söylediğini öne sürdü.

Başkan Donald Trump'ın ise görüşme sırasında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a, "Erdoğan'ın söyledikleri doğruysa neden ABD askerlerinin hala Suriye'de olduğunu" sorduğunu aktaran yetkililer, bunun üzerine Bolton'ın, Cumhurbaşkıanı Erdoğan'ın sözlerinin doğru olduğunu teyit ettiğini ifade etti.

Bolton'ın, DEAŞ'ın büyük ölçüde yenilmesine rağmen, bu konuda zafer ilan etmek için sabırlı olunması gerektiğini ifade ettiğini aktaran yetkililer, Trump'ın buna rağmen fikrinin değişmediğini ve ABD'nin Suriye'den çekileceğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açıkladığını belirtti.

Yetkililer, telefon görüşmesinin sonunda Suriye'den çekileceklerini bir kez daha belirten ABD Başkanı Donald Trump'ın, bu çekilmenin nasıl olacağı konusunda bir açıklamada bulunmadığını sözlerine ilave etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal