ABD'de Federal Hükümet Kapandı

Amerika'da federal hükümet, Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizi sonucunda bu sene üçüncü kez geçici olarak kapandı.

22.12.2018-08:55 - (Son Güncelleme: 22.12.2018-09:56)

Anlaşmazlık büyüyünce büyük kriz yaşandı. Hükümet bir kez daha kapandı. İşte haberin detayları... Amerika'da federal hükümet, Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizi sonucunda bu sene üçüncü kez geçici olarak kapandı.

ABD Başkanı Trump'ın Meksika duvarı için finansman içermeyen geçici bütçe tasarısını imzalamayacağı restiyle ortaya çıkan bütçe krizi, demokratların geri adım atmaması sonucunda federal hükümetin geçisi olarak kapanmasına neden oldu. Kongre ve Beyaz Saray yeni bir bütçe üzerinde anlaşamadığı için ödeneksiz kalan federal kamu kuruluşları, faaliyetlerini yerel saatle 00.01 itibarıyla durdurdu.

Yeni bir bütçe hazırlanana ve yürürlüğe girene kadar kapalı kalacak federal kurumlar için çalışan milyonlarca Amerikalı, bu süreçte ücret almadan çalışacak ya da zorunlu izne çıkarılacak.

Diğer yandan, ABD Savunma, Sağlık, Çalışma ve Eğitim Bakanlıkları, 1 Ekim'de başlayan yeni mali sene boyunca finansman sağlayacak 854 milyar dolarlık bütçe eylül ayında yasalaştığı için kapanmadan etkilenmeyecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal