Amerikalı Amiral : Çin İle Savaşa Hazır Olmalıyız !

Amerikalı Amiral Harry Harris, Çin'in savaş endüstrisi bakımından giderek büyüdüğünü belirterek, ABD'nin olası bir savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.

16.02.2018-14:26 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-14:13) Amerikalı Amiral : Çin İle Savaşa Hazır Olmalıyız !

ABD Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Harris, Çin'in niyetinin Güney Çin Denizi'nde egemenlik kurmak olduğunu savunarak "Çin'in niyeti çok açık. Bunu görmeyerek kendimizi tehlikeye atıyoruz. Çin'in uluslararası kanunlara dayalı düzeni devre dışı bırakmak için çalışacağından endişe ediyorum" dedi.

Avustralya Büyükelçisi adayı Amiral Harris, Çin'in askeri açıdan kontrol edilmez büyümesinin yakında ABD'ye her alanda sıkıntı çıkarabilecek noktaya gelebileceğini ifade etti.

SAVAŞA HAZIRLIK YAPILMALI

Amiral Harris, "Caydırıcılık ve savaş kazanma düşüncesi üzerinde durursak ben bir askerim. Bir savaşın meydana çıkmasını engellemeye çalışıyorken, bir yandan da olası savaş için plan yapmanın ve kaynak hazırlamanın hayati olduğunu düşünüyorum. He şeyin  sonunda bir savaşı sürdürebilmek önemlidir aksi taktirde kağıttan kaplan olursunuz. Umarım iş Çin'le savaş  noktasına gelmez ama biz her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız" şeklinde açıklama yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal