Afrika Ülkesi Gine'de Siyasi Kriz!

Bağımsızlığını kazandığından bu yana 9 darbeye şahit olan Afrika ülkesi Gine Bissau'da, Cumhurbaşkanı Jose Mario Vaz'ın görev süresi 23 Haziran 2019'da tamamlandı.

12.11.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-17:03)

Bağımsızlığını kazandığı 1974'ten bu yana çoğu başarılı 9 darbe teşebbüsüne şahit olan Afrika ülkesi Gine Bissau'da, Cumhurbaşkanı Jose Mario Vaz'ın görev süresi 23 Haziran 2019'da tamamlandı.

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Vaz'ın seçimler gerçekleşene dek simgesel olarak cumhurbaşkanlığı görevini devam ettirmesine karar verdi.

Vaz'ın, geçici olarak yönetimdeyken 24 Kasım'daki cumhurbaşkanlığı haftalar kala 29 Ekim'de başbakanlığını Aristides Gomes'in yaptığı hükümeti feshetmesi ulusal ve uluslararası arenada gözleri üstüne çekti.

Bu adım ülkenin yeniden darbe sarmalına döneceği endişesine sebep olurken, ECOWAS ile Afrika Birliği (AfB) Gomes ve ekibini meşru hükümet olarak tanıdıklarını açıkladı.

YENİ BAŞBAKAN BASKILAR KARŞISINDA İSTİFA ETTİ

Vaz'ın, Gomes'in yerine atadığı Faustino Fudut Imbali'yi tanımadıklarını belirten bu kuruluşlar, yeni başbakanı istifaya zorladı. Ülkedeki bazı yabancı misyonlar da 4 Kasım'da, seçime az bir süre kala hükümetin feshedilmesine gerek olmadığı görüşünü dile getirdi.

ABD'nin Bissau Büyükelçisi Tulinado Mussingi, Gomes ve bazı hükümet üyeleriyle görüştükten sonra eski Başbakan Gomes'i desteklediklerini bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal