Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

ABD Resmen Açıkladı: Elçilik Açıldı

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği şu an itibari ile resmen açıldı. İsrailliler kutlama gösterileri düzenlerken, Filistinliler protestolarda bu karara karşı duruyorlar.

14.05.2018-16:21 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-16:12) ABD Resmen Açıkladı: Elçilik Açıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs Büyükelçiliği şu an itibari ile resmen açıldığı duyurusu yapıldı. İsrailliler kutlama gösterileri düzenliyor, Filistinliler protestolar yaparak bu karara karşı duruyorlar.

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği şu an itibari ile resmen açıldı. İsrailliler kutlama gösterileri düzenlerken, Filistinliler protestolarda bu karara karşı duruyorlar.

Arap Birliği, elçiliğin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin kararı sonrasında Kudüs Büyükelçiliği açılışı için bugün tören gerçekleştirildi.

Tören Türkiye saatiyle 16.00'da başladı. Açılışa Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump katılmadı fakat törene gelen davetlilere telekonferansla konuşma yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı İvanka Trump, damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise törene geldikleri gözlemlendi.

Amerika Birleşik Devletleri heyeti tören öncesinde ise dışişleri bakanlığında gerçekleştirilen etkinliğe katılım gösterdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu burada yaptığı açıklamalar ve konuşmalar sırasında, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın elçiliği Kudüs'e taşıma kararına övgüler yağdı. Netanyahu, kararı "cesur" olarak niteledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;