Diş beyazlatan mucize: zerdeçal! Zerdeçal dişte nasıl kullanılır?

Dişler insan bedeninin önemli bir parçasıdır. Özellikle sindirim sisteminde büyük bir öneme sahip olan dişlerin bakımı da son derece önemlidir. Hem görüntü açısından hem de sağlık açısından diş bakımı yapmak gerekir. Zerdeçalın dişler üzerindeki etkilerinin neler olduğunu sizler için araştırdık. İşte zerdeçalın dişler üzerindeki bilinmeyen etkileri…

13.07.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-18:08)

Herkes Bembeyaz bir dişe sahip olmak ister. Bunun içinde her gün farklı araştırmalar yapılmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için diş bakımı oldukça önemlidir. Beyaz bir dişe sahip olmak isteyen kişiler için zerdeçalın dişler üzerindeki etkilerini sizler için araştırdık. İşte zerdeçalın dişler üzerindeki bilinmeyen etkileri… 

Zerdeçalın dişler üzerindeki etkileri nelerdir? 

Yemeklerin lezzet kaynağı olan zerdeçal sağlık açısından da önemli bir besindir. Dişler üzerinde de birçok faydası olan zerdeçal diş minesine zarar vermeden dişleri temizler. Özellikle Hint mutfağında en çok kullanılan baharatlar arasında yer alan zerdeçal diş bakımında da kullanılır. Diş ağrısı yaşamanız durumunda ağrınızın olduğu bölgeye bir çay kaşığı toz zerdeçal sürerek ağrı kesici etkisi yaratabilirsiniz. Diş beyazlatmak için de zerdeçaldan yararlanabilirsiniz. 

Zerdeçal dişlere zararlı mıdır? 

Zerdeçal iltihap önleyici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle zerdeçalın dişler üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Fakat alerjik bir bünyeye sahip olan kişiler zerdeçalı dikkatli tüketilmesi gerekir. 

Zerdeçal Diş Beyazlatır Mı

Zerdeçal diş ağrısını geçirir mi? 

Sağlıklı bir yaşam için öncelikle ağız bakımı yapmak önemlidir. Diş ağrısı birçok kişi için problem oluştururken zerdeçalın iltihap önleyici etkisi sayesinde diş ağrılarından da kurtulabilirsiniz. Ancak zerdeçal bir ilaç etkisi görmeyecektir. Bu nedenle diş ağrısı yaşayan kişiler öncelikle bir doktora gitmelidir. 

Zerdeçal diş ağrısı için nasıl kullanılmalıdır? 

Diş ağrısı yaşayan kişiler bir diş hekimine mutlaka görünmelidir. Kişilerin yaşadığı problemler farklılık gösterirken zerdeçalın ağrı kesici etkisinin bulunduğu bilinmektedir. Diş ağrısı olan bölgeye bir miktar toz zencefil sürerek 10-15 dakika kadar bekletmeniz ağrınızı  hafifletecektir. Daha sonra ılık su ile ağzınızı çalkalayın bilirsiniz. 

Zerdeçal dişleri beyazlatır mı? 

İnternet'in yaygınlaşması ile birlikte birçok farklı yöntem de ortaya çıkmıştır. Zerdeçalın herhangi bir zararının bulunmaması nedeniyle diş beyazlatmak için herkes kullanabilir. Dişlerini beyazlatmak isteyen kişiler zerdeçalın mucizevi etkilerinden yararlanabilirler. 

Zerdeçal Diş Ağrısını Geçirir Mi

Zerdeçal dişe nasıl uygulanır? 

Evde zerdeçaldan doğal macun elde etmek isteyen kişiler bir çay kaşığı Zerdeçal ve bir çay kaşığı kabartma tozunu su ile macun kıvamında getirebilirler. Bu karışım içerisine hindistan cevizi yağı koymanız da daha etkili bir sonuç almanıza neden olacaktır. Elde ettiğiniz bu macunu diş fırçalığız ile dişlerimizi uygulayabilirsiniz. Zerdeçalı diş ağrısında kullanmak için de ağrıyan bölgeye süreceğiniz bir miktar toz zencefili  bir süre bekletin. Daha sonra  ağzınızı su ile çalkalaya bilirsiniz.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal