Düşük tansiyon nasıl anlaşılır? Düşük tansiyona neler sebep olur? Düşük tansiyona ne iyi gelir?

Halk arasında tansiyon olarak adlandırılan kan basıncının düşmesi çeşitli rahatsızlıklara sebep olabilir. Peki Düşük tansiyon nasıl anlaşılır? Düşük tansiyona neler sebep olur? Düşük tansiyona ne iyi gelir? İşte konu hakkında merak edilenler...

13.07.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-17:00) Düşük tansiyon nasıl anlaşılır? Düşük tansiyona neler sebep olur? Düşük tansiyona ne iyi gelir?

Kalbimizin vücudumuzun genelinde dolaşacak olan kanı pompalamasına kan basıncı adı verilmektedir. İnsan sağlığı için kritik bir öneme sahip olan kan basıncının düşmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Kan basıncının neden düştüğünü, kan basıncının düşük olmasının belirtilerini ve kan basıncının tedavilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar araştırmalarına arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde devam ediyor. Peki Düşük tansiyon nasıl anlaşılır? Düşük tansiyona neler sebep olur? Düşük tansiyona ne iyi gelir? 

Düşük tansiyon nasıl anlaşılır?

Sağlıklı bir insanın normal tansiyon değerlerinin altında olan tansiyon verilerine düşük tansiyon adı verilir. Normal bir tansiyon değerinin 120/80 olması gerekirken, bazı zamanlarda tansiyon oranları 90/60’ın altına inebilmektedir. Düşük tansiyonun bilinen belirtileri ise şunlardır:

Uzun süreli yorgunluk

Baş dönmesi

Sersemlik hissi

Mide bulantısı

Terleme, vücudun sürekli nemli olması

Bulanık görme ve görüş bozuklukları

Konsantrasyonda azalma, herhangi bir şeye odaklanamama

Düşük tansiyon sağlık konusunda tek başına ciddi bir tehdit değildir. Fakat her ihtimale karşılık olarak bir hastaneye başvurmak fayda sağlayacaktır. 

Düşük tansiyon

Düşük tansiyona neler sebep olur?

Düşük tansiyonun nedenleri arasında aşırı stres, endüstriyel gıdalar veya farklı bir rahatsızlığı tedavi etmek amacıyla kullanılan ilaçlar gösterilebilir. Düşük tansiyonun nedenlerini tam olarak öğrenmek için uzman bir doktora başvuru yapabilirsiniz. Düşük tansiyonun sebeplerinden bazıları şunlardır:

Hamilelik

Kalp hastalıkları

Hormonlarla ilgili sorunlar

Dehidrasyon

Ağır yaralanmaya ya da bir hastalığa bağlı kan kaybı

Ağır enfeksiyon taşımak

Anafilaksi

Vitamin ve mineral eksiklikleri

Düşük tansiyona ne iyi gelir? 

Düşük tansiyona iyi gelen yöntemlerden en başta geleni dengeli beslenmedir. Bol bol su içmek ve doğal ürünler tüketmek tansiyonun normal seviyeye gelmesini sağlayacaktır. Ayrıca tuzlu gıdalar yemek (Kuruyemiş, cips vs.), meyve tüketmek, kafein içeren içecekler tüketmek de tansiyonun yükselmesine fayda sağlayacaktır. Fakat bu ürünlerin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.  Aynı zamanda bazı vitamin ve mineral eksikliklerinin de düşük tansiyona sebebiyet vereceği hatırlanmalı ve eğer taksiye gerekiyorsa o vitamin ve minerallerden takviye alınmalıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal