Dilde sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir? Dilde sivilce çıkmasına ne iyi gelir? Hayat kalitesini düşüren problemlerden dilde sivilce çıkmasının sebepleri

Hayat kalitesini düşüren problemlerden dilde sivilce çıkmasının sebepleri insanların gündemini meşgul eden konulardan birisi olarak dikkat çekiyor. Peki Dilde sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir? Dilde sivilce çıkmasına ne iyi gelir? Soruların yanıtları haberimizde...

30.06.2022-14:26 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-14:26) Dilde sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir? Dilde sivilce çıkmasına ne iyi gelir? Hayat kalitesini düşüren problemlerden dilde sivilce çıkmasının sebepleri

Konuşmak, yemek yemek ve içecek içmek gibi işlevlere sahip olan dillerde zaman zaman bazı problemler yaşanabiliyor. Dilde sivilce çıkma vakası da insanların günlük yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıklardan birisi olarak dikkat çekiyor. Dilin her yerinde ortaya çıkan bu sivilcelerin neden çıktığı ve bu sivilcelerin geçmesi için neler yapılması gerektiğini öğrenmek isteyenler internete yönelerek araştırmalarına hız kazandırdı. Peki Dilde sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir? Dilde sivilce çıkmasına ne iyi gelir?

Dilde sivilce çıkmasının nedenleri nelerdir?

Dilde sivilce çıkmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. İşte o nedenlerden bazıları:

Alerji,

Kullanılan ilaçların yan etkisi,

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Dil gözeneklerinde tıkanma,

Ağız içi kanseri

Aft oluşumu,

Dil yüzeyinde çıkan pamukçuk,

Dili ısırma,

Kawasaki hastalığı,

Lökoplazi,

Liken planuz

Dilde sivilce çıkması

Dilde sivilce çıkmasına ne iyi gelir?

Dilde çıkan sivilcelerin geçmesinde kullanılabilecek doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İşte dilde sivilce çıkmasına iyi gelecek bazı yöntemler:

Karbonat

Günde 2 ile 4 defa aralığında bir tatlı kaşığı karbonatı bir bardak suya ilave ederek iyice karıştırın. Çıkan karışımı ağzınızda gargara yaparak tüketin. Karbonat içerdiği anti-inflamatuar maddesi sayesinde ağız sağlığını korur ve dilde sivilce çıkmasını engeller.

Aloe Vera

Bir çok sağlık probleminde kullanılan Aloe Vera, ağız sağlığına da iyi gelen bir bitki türüdür. Öncelikle Aloe Vera yaprakları iki parçaya ayrılır ve içindeki jel şeklindeki sıvı sivilcenin çıktığı yere sürülür. 5 dakika kadar bekletilen Aloe Vera su ile iyice durulandıktan sonra temizlenir. Böylelikle dilde sivilce çıkma probleminden kurtulmuş olursunuz. Bu yöntemi günde en az 2 kez uygulayın.

Zerdeçal

Antiseptik maddeler içermesiyle bilinen zerdeçal dildeki sivilcelerin geçmesine yardımcı olurken, ağızdaki diğer iltihapların da oluşmasını engeller. Yarım tatlı kaşığı toz şeklindeki zerdeçal ile bir tatlı kaşığı balı karıştırarak dildeki sivilceye sürebilirsiniz. Bu işlemi günde en az 2 kez tekrarlayın.

Tuzlu su ile gargara

Dilde çıkan sivilceleri geçirmenin en etkili yollarından birisi tuzlu su ile gargara yöntemidir. Tuzlu su dolu bir bardağı günde en az 2 defa ağzınızda gargara yaparak tüketin. Suyun ılık olması tedavinin etkisini arttıracaktır.

Buz

Şişkinliklerin indirilmesinde kullanılan buzlar da dildeki sivilceleri geçiren ürünlerden birisidir. Buzu dilde sivilce çıkan yere koyarak bir süre bekletin.

Bol bol su

Gün içerisinde bol miktarda su tüketimi dilde sivilce çıkma sorununun önüne geçecektir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal