Direksiyon sınavından geçmeyenler, kalanlar ne yapmalı? Direksiyon sınavından kalanlar ne kadar ücret öderler?

Ehliyet almak isteyen adaylar yazılı sınavın ardından direksiyon sınavına girmektedir. Bu aşamada sınavı geçemeyen kişiler ne yapması gerektiğini araştırıyor. Peki, Direksiyon sınavından kalan kişiler ne yapmalıdır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

23.05.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-12:02) Direksiyon sınavından geçmeyenler, kalanlar ne yapmalı? Direksiyon sınavından kalanlar ne kadar ücret öderler?

Ülkemizde birçok kişi ehliyet almak istemektedir. Bunun için öncelikle bir kursa kayıt yaptırmalıdır. Daha sonra verilen derslerin ardından yazılı sınava girilir. Başarılı olan adaylar direksiyon dersleri almaktadır. Alınan derslerden sonra da adaylar sınava tabi tutulur. Ancak bu sınav her geçen yıl daha da zorlaşmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi direksiyon sınavından geçemiyor. Sınava katılan kişilerin yüzde 50’si sınavdan kalmaktadır. Peki, Direksiyon sınavından kalan kişiler ne yapmalıdır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Direksiyon sınavından kalan kişiler ne yapmalıdır?

Direk sınavından kalan adaylar bir sonraki sınav süresini beklemesi gerekir. Sınavdan kalan öğrenciler tekrar sınav ücreti yatırmalıdır. Yeni sınav tarihi kurs tarafından bilgilendirilecektir. Sınav ücretini yatırdıktan sonra adaylar tekrar sınava girebilir. Toplam 4 kez sınava girme hakkınız bulunmaktadır. Her sınav için sınav ücreti ödenir.

Direksiyon Sıınavı

Direksiyon sınavından 4 kez kalanlar ne yapmalı?

Direksiyon sınavında 4 hakkını da dolduran adayların sınav hakları sonlanmaktadır. Yeniden direksiyon sınavına girmek isteyen adaylar bütün süreci tekrardan almalıdır. Tekrardan eğitim alan adaylar sınava katılabilir. Burada sınav hakkınız yine 4 olacaktır.

Sınav süresi 4 ile 6 hafta arasında değişmektedir. Sınav tarihleriniz size bildirilecektir.

Direksiyon Sınavından Kalanlar Ne Yapmalıdır

Direksiyon sınavından kalanlar ne kadar ücret öderler?

Direksiyon sınavından kalan adaylar tekrardan sınav ücreti ödemelidir. Bu ücret 2022 yılı için 160 TL’dir. Direksiyon sınavından 4 kes alan adaylar ise tekrardan kurs ücreti ödemesi gerekir. BU ücret ise 400 TL’dir. Direksiyon sınavından kalan adaylar 400 TL + 160 TL ödeme yapar.

Direksiyon sınavına katılan adayların parkurda en zorlandıkları aşamanın araçları geriye park etmek olduğu tespiti yapılmıştır. Daha sonra en çok zorlanılan aşama ise sırası ile rampada kalkış, aracı stop ettirmeme, el fireni kullanımı, ayna kullanımı, sinyal lambaları kullanımı, hatalı sollama, şerit ihlali gibi sorunlar takip etmektedir. Sınavda adayların heyecandan dolayı yaptıkları hatalar sınavdan başarısız olmalarına neden olmaktadır. Bu nedenle adayların sınavda heyecan yapmaması önemlidir. Sınav süresi genel olarak yarım saat sürmektedir. Sınavdan 70 puanı aşan adaylar başarılı sayılır ve ehliyetlerini alabilir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal