BE sınıfı ehliyet nedir, hangi araçları kullanır? BE sınıfı ehliyet fiyatı ne kadardır?

Motorlu araç kullanmak için gerekli olan ehliyet çeşitlerinin arasında B sınıfı ehliyet en çok alınan ehliyetler arasındadır. B sınıfı ehliyet 3 başlık içinde incelenir. Bunlardan bir tanesi de BE sınıfı ehliyettir. Peki, BE sınıfı ehliyet nedir, hangi araçları kullanır? BE sınıfı ehliyet fiyatı ne kadardır? İşte BE sınıfı ehliyete ilişkin tüm bilgiler..

23.05.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-11:53) BE sınıfı ehliyet nedir, hangi araçları kullanır? BE sınıfı ehliyet fiyatı ne kadardır?

Motorlu ve motorsuz araçların kullanılması için sürücü belgesi yani ehliyet alınması gerekiyor. Kullanılan araçlara ve bazı teknik değişkenlere göre alınacak olan ehliyetler farklılık gösterir Bu ehliyet çeşitlerinden en çok tercih edileni B sınıfı ehliyettir ve B sınıfı ehliyet 3 başlık altında incelenir. B sınıfı ehliyetler arasında en çok merak edilen ise BE ehliyet sınıfıdır.

BE sınıfı ehliyet nedir, hangi araçları kullanır?

BE sınıfı ehliyet nedir, hangi araçları kullanır

Römorklu yük taşımacılığını yapan sürücülerin alması gereken BE sınıfı sürücü belgesini B sınıfından ayıran tek fark römork taşımacılığıdır. BE sınıfı araçlara takılan römorkun kullanılması durumunda araç sahibi sürücü belgesini BE sınıfı ehliyet olarak alır. Toplam ağırlığı 3.500 kg’yi geçmeyen römorklarda taşınması gereken yük ise maksimum 750 kg olmalıdır. BE sınıfı ehliyet alındığı tarihten itibaren 10 yıl geçerliliğini korur.

BE sınıfı ehliyet nedir, hangi araçları kullanır

BE sınıfı ehliyet almanın şartları

BE sınıfı ehliyet alabilmek için ilk önce B sınıfı sürücü belgesine sahip olmanız gerekiyor. B sınıfı ehliyet kursunda teorik ve pratik eğitimlerin alınmasının ardından direksiyon sınavı yapılır ve aday başarılı olduğu takdirde B sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanır. 18 yaşını dolduran ve otomobil kullanmada engeli bulunmayan her vatandaş, sürücü belgesi alabilir.

BE sınıfı ehliyet fiyatı ne kadardır?

BE sınıfı ehliyet almadan önce kurs ücreti ve direksiyon sınavı ücreti ödemek gerekiyor. Kurs ücretleri bazı bölgeler ve kurs yerlerine göre değişkenlik gösterebilir. 2022 yılı için bu bedel 2500 TL ile 3000 TL arasındadır. Direksiyon sınavı ile ilgili ödenecek ücret ise 180 TL olarak belirlenmiştir. Ödemelerin yapılıp kurs ve direksiyon sınavında başarılı olmanız halinde BE sınıfı sürücü belgesine sahip olabilirsiniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal