Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta Somali ve İtalya liderleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta iki önemli isimle bir araya gelip görüşme gerçekleştirecek. Başkan Erdoğan, bugün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek. Bu hafta 10 yıldır gerçekleşmeyen Türkiye-İtalya 3’üncü Hükûmetlerarası Zirve Toplantısı yarın Ankara'da düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin bir araya geleceği zirvede, uluslar arası gündeme daire önemli konular ele alınacak.

04.07.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-17:17) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta Somali ve İtalya liderleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta iki önemli isimle bir araya gelip görüşme gerçekleştirecek. Başkan Erdoğan, bugün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek. Yeni yatırımlar ve anlaşmaların üzerinde durulacağı görüşmede, gündeme alınacak diğer bir konu ise Somali'ye eğitim ve güvenlik alanında verilen destekler masada olacak.

10 yıl aradan sonra ilk defa

Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen seçimlerde yeniden Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'un, Türkiye ziyaretinde önümüzdeki dönem için ekonomik alanda iş birliğinin daha da geliştirilmesi yönünde adımlar masaya yatırılacak. Ayrıca bu hafta 10 yıldır gerçekleşmeyen Türkiye-İtalya 3’üncü Hükûmetlerarası Zirve Toplantısı yarın Ankara'da düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin bir araya geleceği zirvede, uluslar arası gündeme daire önemli konular ele alınacak. Masaya yatırılacak önemli konuların başlıkları ise Ukrayna-Rusya Savaşı'nın yanı sıra, bölgesel gelişmeler, barış ve istikrar konuları ile ikili ilişkiler yer alacak. Bu konuların yanı sıra, gıda güvenliği, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji gibi etkileşim halindeki bazı önemli konular da gündem maddesi olacak.

10 yıl aradan sonra ilk defa

"Bir dönüm noktası"

Türkiye-İtalya 3’üncü Hükûmetlerarası Zirve Toplantısı'nda, iki ülke arasında "bir dönüm noktası" olarak nitelendirilirken, savunma sanayi alanında yapılacak iş birlikleri de gündeme gelecek. Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki ortak SAMP-T füze projesinin son durumunun da konuşulacağı zirvede, Roma ve Ankara arasındaki ortak endüstriyel iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar ele alınacak. Ayrıca, zirve öncesinde Ticaret Bakanlığı’nın iş adamlarının İtalya pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar, talep ve değerlendirmelere dair görüşlerini bildirmelerini istediği belirtildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal