Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunan medyasına yanıt: Miçotakis protokol kaidelerini bilmeyen bir adam

Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan medyasında çıkan Miçotakis ile tartıştığı iddialarına yanıt verdi. Erdoğan konu hakkında ‘’Miçotakis protokol kaidelerini bilmeyen bir adam’’ diye konuştu.

07.10.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 07.10.2022-14:46) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunan medyasına yanıt: Miçotakis protokol kaidelerini bilmeyen bir adam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazının çıkışında gündeme dair son detaylarla ilgili açıklamalar yaptı. Son günlerde Yunan medyasında çıkan ‘’Miçotakis ile Erdoğan tartıştı’’ iddialarına yanıt veren Erdoğan, ‘’Miçotakis protokol kaidelerini bilmeyen bir adam’’ diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. 

Etraflıca görüşürsek iyi olur

Rus lider Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi. Erdoğan Putin ile görüşmesiyle ilgili olarak,  "Sayın Putin'in doğum yıldönümü. Onu tebrik edeyim istedim hem de devam eden süreçle ilgili bizim arabuluculuğumuza teşekkür etti. Ayrıca ikili ilişkilerimize yönelik 3-4 gün içerisinde etraflıca görüşme yapabilirsek iyi olur. Asya görüşmelerine Sayın Putin'in de gelme durumu olursa gerek ikili görüşmeler, gerek Rusya-Ukrayna açısından görüşmelerimiz olabilir. Orada bir mutabakatımız oldu. Gerek telefon gerek Asya bir temasımız olacak." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan Yunan medyası

Miçotakis protokol kaidelerini bilmeyen bir adam

Yunan medyasının "Miçotakis ile Erdoğan tartıştı" iddiasıyla ilgili Erdoğan, "Bir de protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Ben ana konuşmacılardan bir tanesiydim. Konuşmamı yaptım. O da kimden, nasıl izin aldı bilmiyorum. Bana cevap yetitştirmeye kalktı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi? Doğru düzgün kimse alkışlamadı." dedi.

F-16 ihtiyacımız giderilmezse farklı yollara gideriz

ABD ile F-16 görüşmelerine de değinen Erdoğan, "Dünyada bunun da alternatifleri var. Biz nasıl Patriotlarla ilgili ihtiyaçlarımız karşılanmayınca S400'leri nasıl aldıysak, F16 ihtiyacımız giderilmezse bu ihtiyacı giderecek çok ülke var." açıklamasını yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal