Gaziosmanpaşa’da otobüs kazası: Karşıya geçen yayayı ezdi

Gaziosmanpaşa’da bir İETT otobüsü önce karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya, ardından da park halindeki motosikletlere ve elektrik direğine de çarptı. Kazaya sebebiyet veren otobüs şoförü olay yerinden kaçtı. Konu hakkındaki detaylar haberimizde...

07.10.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 07.10.2022-16:52) Gaziosmanpaşa’da otobüs kazası: Karşıya geçen yayayı ezdi

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde 6 Ekim 2022 Perşembe günü akşam saatlerinde bir İETT otobüsü önce karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya, ardından da  park halindeki motosikletlere ve elektrik direğine de çarptı. Kazaya sebebiyet veren otobüs şoförü olay yerinden kaçarak uzaklaştı.  İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı yayaya sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra, ambulansla hastaneye götürüldü. 

Gaziosmanpaşa’da otobüs kazası

Kazada yaralanan kişinin bacağında kırık olduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ilk incelemenin ardından, olay yerinden kaçan İETT şoförünü gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Gaziosmanpaşa İETT kazası

Karşıya geçen yayı ezdi

Otobüsün çarptığı motosikletlerden birinin sahibi Tayfun Ege, "Araç karşı yönden geliyordu, karşıya geçen yayayı ezdi. Çevredeki esnaf bağırınca İETT şoförü panik yaptı ve burada duran iki motosikleti devirdi. Daha sonra da direğe çarptı ve olay yerinden kaçtı. İki motosiklette de maddi hasar oluştu. Yaya da hastaneye kaldırıldı" dedi.  

Diğer motosikletin sahibi kurye Mükremin Çiçek ise, "Kapı önüne çıktığımda İETT otobüsü hızlı bir şekilde geliyordu. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir abimize çarptı. Daha sonra direksiyon hakimiyetini kaybedince kaldırıma çıktı, ardından direğe çarptı ve direk binaya yaslandı. O sırada burada olan iki motosikletimiz devrildi ve hasar gördü. O sırada biz şoka girdik. Otobüs şoförünün yanına gidelim dedik ama, bir anda ortalıktan kaybolmuş" diye konuştu. 

Otobüs şoförü kaçtı diye düşünüyoruz

Esnaf Erman Kaya, "Otobüs karşıya geçmek isteyen bir vatandaşa çarptı. Daha sonra önce motorlara vurdu, ardından direğe vurdu. Devrilen direk apartmana doğru yıkıldı. Vatandaşa yardıma koştuk, geri döndüğümüzde şoför bir iki dakika etrafa baktı ve ortadan kayboldu. Muhtemelen kaçtı diye düşünüyoruz. Haliyle korktu, yaya başından yaralıydı ve kırıkları vardı. Ambulans geldi ve hastaneye götürüldü" dedi.

Polisin olay ile ilgili incelemeleri devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal