Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da! Dereli-Doğankent Afet Konutları Açılış Töreni’nde Önemli Açıklamalar Yaptı

Giresun'un Dereli ilçesinde, Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni düzenlendi. Törende Başkan Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalarda bulundu.

29.01.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-14:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da! Dereli-Doğankent Afet Konutları Açılış Töreni’nde Önemli Açıklamalar Yaptı

Son dakika haberine göre Giresun'da Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni düzenlendi. 

BAŞKAN ERDOĞAN GİRESUN'DA

Başkan Erdoğan da törende önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasına teşekkürler ederek başlayarak 'Bu projede emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.' dedi.


BAŞKAN ERDOĞAN'IN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALAR

Bu projede emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Uzun bir aradan sonra anlamlı buluşmada en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir afetin, bir felaketin ardından elhamdülillah sizlere verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Bir yıl içinde inşallah altyapısı ile üstyapısı ile bütün bu binaları yapacağız dedik ve bitirdik. Birazdan burada kura ile hak sahiplerine dairelerini teslim edeceğiz.


Bu güzellikler hepsi Dereli sakinleri kardeşlerimiz için ama o günü unutmamız mümkün değil. 15 kadar kardeşimiz rahmetli oldu. Mekanları cennet olsun inşallah. Tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. O bir başka felaketti ama aynı dönemde ardından Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın bütün bu bölgelerde, Bozkurt'ta çok değişik felaketleri art arda yaşadık. Muğla'da, Antalya'da yaşadık. Bu yıl bizim için bir felaket yılı oldu. Yılmadık, usanmadık. Bu yerde bakanlıklarımız, kurumlarımızla beraber gece gündüz demeden çalıştık. Her yerde de binalarımızdan altyapılara kadar bunları yeniden ayağa kaldırdık. Bugün burada bu mutluluğu yaşadık. Dereli'nin şimdi bu güzelliklerini görünce ben de gerçekten mutlu oluyorum.


YENİ EV VE İŞYERLERİ TESLİM EDİLDİ

Afetzedeler için TOKİ tarafından 216 konut ve 72 işyeri 1.5 yılda tamamlandı. Yeni evler ve işyerleri, bugün Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak törenle hak sahiplerine teslim edildi.


YALANDAN GEÇİLMEYEN BİR ANA MUHALEFET VAR

Biz inşa ve ihya için varız. Laf ola beri gele yok. İcraat, icraat, icraat. AK Parti iktidarı budur. Bakıyorsunuz öyle bir ana muhalefet var ki yalandan geçilmiyor.

DOĞAL GAZ SIKINTIMIZ ELHAMDÜLİLLAH YOK

Ana muhalefet doğalgazın bir haftalık ömrü var diyor. Elhamdülillah bizim öyle bir sıkıntımız yok. Doğalgazımız var, Tuz Gölü'nün altında stoklarımız var, biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz.


DUROĞLU VARYANTI PROJESİ DE HİZMETE AÇILACAK

Giresun'da zamandan ve akaryakıttan 6,3 milyon lira tasarruf edilmesini sağlayacak Duroğlu Varyantı Projesi hizmete açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, Giresun'da gerçekleştirilen yatırımlar kapsamında öne çıkan projelerden birinin Duroğlu Varyantı olduğu belirtildi.

Güzergahın Duroğlu beldesi geçişinde inşa edilen 1653 metrelik proje kapsamında, 90 metre uzunluğunda 3 açıklıklı Duroğlu Varyant-1 Köprüsü, 1318 metrelik Duroğlu Tüneli ve 120 metrelik 4 açıklıklı Duroğlu Varyant-2 Köprüsü'nün bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında yapıldığı ifade edilen açıklamada, 'Yolun 20,9 ile 24'üncü kilometreleri arasındaki 3,1 kilometrelik kesiminde 77 metrelik Yusufoğlu-1 Köprüsü, 93 metrelik Yusufoğlu-2 Köprüsü, 330 metrelik Dereli Tüneli ve 61 metrelik Dereli-2 Köprüsü ile aynı güzergah üzerinde yer alan 38 metrelik Akkaya Köprüsü tamamlandı.' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal