Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştirdi. Ankara'dan Tiran'a hareket eden Erdoğan'ı Tiran Uluslararası Havalimanı'nda Başbakan Edi Rama karşıladı. İşte detaylar...

17.01.2022-14:03 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-14:47)

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yeni yılın ilk resmi ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştirdi. Saat 12:30 civarında Tiran Uluslararası Havalimanı'na inen Erdoğan'ı Başbakan Edi Rama resmi tören ile karşıladı.


Erdoğan'a ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eşlik ediyor. 


İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

Kısa bir ziyaret gerçekleştirecek olan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşme sağlayacak. İki ülke arasındaki tarihi ilişkiler ile Balkan coğrafyasındaki gelişmeler masaya yatırılacak. Erdoğan'ın ziyareti sırasında yakın iş birliği kapsamında yeni anlaşmalara imza atılacak, restorasyon çalışması tamamlanan Ethem Bey Camii'nin açılışını yapacak ve Türkiye'nin yardımıyla depremzedeler için yapılan 522 konut sahiplerine teslim edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ziyaret kapsamında Arnavutluk Meclisi'nde bir konuşma yapması bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal