Coniler Saçmalamaya Başladı! ABD'li Yetkiliden CAATSA Yorumu

Türkiye'ye Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası(CAATSA)kapsamında yaptırım uygulayan ABD'nin yetkilileri saçma açıklamalar yapmaya başladı.

17.12.2020-02:04 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-00:20) Coniler Saçmalamaya Başladı! ABD'li Yetkiliden CAATSA Yorumu

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı R. Clarke Cooper, yaptırımların 'iki ülke arasında uzlaşma ve gidilecek yolları belirleme fırsatı sağlayacağını' söyledi.

'HALA MÜTTEFİKMİŞİZ, 'BU NASIL MÜTTEFİKLİK ANLAYIŞI'

New York Yabancı Basın Merkezi tarafından düzenlenen 'Tercih Edilen Güvenlik Ortağı Olarak ABD: 2020'nin Önemli Noktaları ve 2021'e Bakış' konulu panelde konuşan ABD'li yetkili, Türkiye'ye karşı uygulanan yaptırımlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cooper, iki ülkenin hala müttefik olduğunu belirtirken, 'Yaptırımlar iki ülke arasında yeni bir uzlaşı ve gidilecek yolları belirlemek için imkan sağlayacak.' ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının devamında, 'Birlikte olmak Türkiye’nin, ABD’nin ve NATO ittifakının en iyi çıkarına olan bir durumdur ve bu alanda uzlaşma aramak en iyisidir. diyen Cooper, Ankara'yı üstü kapalı tehdit ederek, 'Bu bizim ve Ankara’daki mevkidaşlarımız için biraz çaba gerektirecek bir durumdur' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal