COCOS coin nedir? COCOS coin projesi ve yol haritası

Kripto para piyasası ile yakından ilgilenen kişiler her coin'in ne olduğunu araştırıyor. Biz de bu haberimizde sizlere Cocos Coin'in ne olduğundan ve yol haritasından bahsettik. İşte Cocos Coin'in piyasa değeri...

17.04.2022-17:56 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-17:56) COCOS coin nedir? COCOS coin projesi ve yol haritası

Cocos-BCX bugünkü fiyatı ₺10,08 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺123.177.802 TRY. Anlık CoinMarketCap sıralaması #701, piyasa değeri ise ₺423.413.938 TRY. Dolaşımdaki arz 42.015.868 COCOS coin.

Bu habermizde sizlere Cocos coin'in ne olduğundan bahsedeceğiz. Bunun yanı sıra Cocos coin'in hangi altyapıyı kullandığından, Cocos BCX'in ne olduğundan, Cocos coin'in nereden ve nasıl alındığından, Cocos coin'in grafiklerinden ve geleceğinden bahsedeceğiz. En önemlisi de Cocos'un geleceğini garantiye alabilmesi için hangi alanda kendini göstereceğinden de söz edeceğiz. İşte konuya ilişkin detaylar...

cocos bcx

Cocos Coin nedir?

Cocos Coin, Ethereum blochchain ağı üzerinden faaliyetlerini gerçekleştiren yeni bir kripto platformudur. Dünya çapında çalışmalarını sürdüren ve tanınan büyük borsa platformlarında bulunan Cocos bu platformda yer alan kripto parasıdır. Platformda yer alan ve BCX olarak bilinen kısaltmanın açılımı ise "blockchain expedtion"dur. Türkçe anlamı ise "blockchain yolculuğu"dur. Cocos proje ekibi bu yola çıkarken "dijital oyun ekonomisinin yeni nesli" sloganı arkasında çıkmıştır.

Cocos BCX platformu, yeni nesil oyunculuk kapsamında yenilikçi ve aynı zamanda kaliteli hizmet vermeyi amaç edinen bir girişimdir. Projedeki temel amaç piyasada yer alan mevcut oyunlar için entegre çoklu platform ekosistemi oluşturmaktır. Cocos BCX platformu için oyun geliştiricileri oyun tasarımı süresi boyunca tam anlamı ile desteklenmek için ellerinden geleni yapmış. Bu anlamda da latformun yeniliklere ne kadar açık ve destekleyici yapıda olduğunu gösteriyor. Bu platform, kullanıcıların yeni oyunlar deneyimlemesine ve hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Bunların yanı sıra her bir oyuncu oyunda topladığı varlıklara gerçek hayatta sahip olup kar edebiliyorlar.

Cocos coin projesi hangi altyapıyı kullanmaktadır?

Bu coin blockchain teknolojisinin sunmuş olduğu bütün olanakları oyunculara sunuyor. Bunların gerçekleştirebilmek için ise belirli bir altyapıdan yardım aldığı görülüyor. Blockchain teknolojisine dayandığı bilinen bu altyapıdan her blok zincir ağı gibi bir tür konsensüs algoritmasından yararlanıyor. DPoS olarak bilinen ve geliştirilmiş ve seçilmiş pay ispatı olan algoritma aracılığı ile Cocos BCX ağı tam işlevsel olarak çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Cocos BCX

DPoS algoritması blok üreticilerini yönetmektedir. Bu doğrultuda blok üretim süresinin her zaman istenildiği zaman dilimlerinde gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Zaman aralığının ise 5 saniye olduğu resmi internet sitesinden bilgilendirme alanında belirtilmiş.. Bunun yanı sıra zaman aralığının 3 saniye olarak uygulandığı ve bunun sayesinde ağdaki yayımlama gibi işlemlerin daha hızlı olacağı belirtilmektedir. Cocos coin sahipleri ağ yönetiminde söz sahibi olabilmektedir. Bu kapsamda Cocos coinlerin bir tür yönetim coini olarak işlev gördüğünü söyleyebiliriz. Ayrıca DPoS algoritması aracılığı ile Cocos BCX ağında olabilecek forklanmaların daha düşük ihtimalle olacağı belirtilmektedir. Yani bu durum ağın sürdürülmesi açısından olumludur.

Cocos coin nereden alınmaktadır?

Cocos BCX platformu dahilinde gerçekleşecek işlemlerde kullanılan ve

ağın yönetimi için bir tür araç işlevi gören COCOS token’ler belirli yollarla

satın alınabiliyor. Çağımızın teknoloji ile beraber artık kripto paralar hızlı ilerlemeler kat edebiliyor. Aynı zamanda gün geçtikçe yeni kullanıcılar da buluyor. Yani kripto para almak işlemi artık eskisinden daha kolay oluyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar piyasadan herhangi bir kripto satın alırken güvenilir olmayan yöntemlerden uzak durmaları gerekir. Borsalar ne kadar geleneksel alanda kalsa da en güvenilir alandır. Buradan daha garanti işlemler yapabilirler. Dolayısıyla Cocos coin alırken de kullanıcıılar gğvendikleri yerleri tercih etmelidir.

COCOS token’ler başta dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance üzerinde olmak üzere belirli sayıda platformda yer alıyor. Gate.io, CoinDCX, Pionex, MEXC ya da BitForex bu borsalara örnek gösterilebilir. COCOS token’lerin sahip oldukları değere göre az sayıda borsa üzerinde yer aldığı da söylenebilir. Yakın gelecekte COCOS alım satımına olanak veren platformların sayısının artabileceği yorumu yapılabilir.

Cocos coin'in geleceği ve grafiği

Cocos BCX platformu içinde yaşanılan dünyanın şartları göz önüne alınmış ve gelecek için her zaman yeri olacak bir sektörde kendine alan bulmuştur. BU alan da oyunculuktur. Oyun sektrünün büyüklüğü ve ölmeyecek olması herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Binlerce, milyonlarca insan hayatlarının bir yerinde herhangi bir oyun ile haşır neşir olmaktadır. Teknolojinin gün geçtikçe ilerlemesi oyun sektöründe de ilerlemeye neden olduğu için oyun oynama ve oyuncu oranı da her gün artmaktadır. Oyunlar içinde satılan ürünler çoğu zaman hırslı oyuncular tarafından sıklıkla tüketiliyor. Cocos BCX platformu da kendine bu alanda yer almış ve hem başarılı hem de yenilikçi bir alan oluşturmuştur. Oyun içinde kullanıcılara sunulmuş olan imkanlar başka oyunlara göre oldukça cezbedicidir. Mesela oyun içinde toplanmış olan belli nesnelerin gerçek hayatta para karşılığı olması oyuncuyu teşvik eden bir unsurdur.

COCOS token tarafından oluşturulan fiyat grafikleri incelendiğinde ortaya çok da sıra dışı olmayan verilerin çıktığını söyleyebilir. Son yirmi dört saatte yaklaşık %7 oranında değer kaybeden COCOS, bu içeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre yaklaşık 0,7 dolardan işlem görmekteydi.

Cocos coin ile alakalı yorum

Kripto para alanında Decentraland veya Axie adı verilen oyunculuk alanları yer almaktadır. Altcoin haberlerine bakıldığında sanal gerçekliklerin oluşturulduğu bu platformda bazen belli dijital parsellerin büyük miktarlarda karşılığı satıldığı görülmektedir. Bu durum ise oyun sektöründeki büyüklüğün çapını gösteriyor. Cocos BCX ise bu durumun bilincinde olduğu için kendine oyun alanında yer edinmeye çalışıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal