Çin: Domuz Gribi Kontrolümüz Altında

Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkedeki pek çok vilayetin hastalığa yakalanmış olmasına rağmen, Afrika domuz gribi durumunun genel kontrol altında olduğunu söyledi

25.10.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-13:26) Çin: Domuz Gribi Kontrolümüz Altında

Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkedeki pek çok vilayetin hastalığa yakalanmış olmasına rağmen, Afrika domuz gribi durumunun genel kontrol altında olduğunu söyledi. İlk salgın ortaya çıktığında yoğun önleme ve kontrol yöntemlerinin uygulanmasından dolayı, Bakanlığın internet sitesine göre, sonraki tüm salgınlar etkili bir şekilde önlendi ve etkilenen bölgelerdeki 12 karantina önlemleri kaldırıldı.

Afrika domuz gribi oldukça bulaşıcı, viral bir hastalık. Bu yıl diğer 14 ülkede 4,000'den fazla hastalık vakası bildirildi ve komşu ülkelerdeki büyük salgınlar, hastalığın Çin'e geri dönebileceği anlamına geliyor. Bu nedenle Bakanlık, canlı domuz taşımacılığı ve sıkılaştırılmış giriş denetimi ve karantinanın daha iyi izlenmesi dahil, hastalığın daha da yayılmasını önlemek için önlemler almaya devam edeceğini açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal