Christoph Daum Fenerbahçe İddiaları Hakkında Konuştu!

Fenerbahçe'de yeni sezon öncesinde teknik direktör belirsizliği son sürat devam ederken konuşulan hoca adaylarının birer birer başka takımlarla anlaşması moralleri bozmuştu. Alman teknik adam Fenerbahçe iddiaları hakkında konuştu.

02.07.2021-11:35 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-11:49) Christoph Daum Fenerbahçe İddiaları Hakkında Konuştu!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de sezonun açılmasına kısa bir süre kala teknik direktör belirsizliği halen sürüyor. Teknik direktör adaylığı için son zamanlarda ismi sıkça gündeme gelen Alman teknik adam Christoph Daum, Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddiaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezona teknik direktör Erol Bulut yönetiminde başlayan Fenerbahçe, uzunca süredir rakiplerine karşı evinde oynadığı karşılaşmalardaki yenilmezlik serisi ve iç saha maçlarında aldığı kötü sonuçlar nedeniyle sık sık eleştiri oklarının hedefinde olmuştu ve ligin ikinci yarısında genç teknik adam ile yollar ayrılmıştı. 

Teknik direktör Erol Bulut ile yollarını ayıran Fenerbahçe ligin bitimine haftalar kala ise yola sportif direktörü Emre Belözoğlu ile devam etme kararı almıştı.

Emre Belözoğlu ile oynadığı oyun ve sahada aldığı sonuçlar değişen Fenerbahçe şampiyonluk potasına tekrardan dahil olmuş ancak son hafta şampiyonluğu ezeli rakibi Beşiktaş'a kaptırmıştı.

Yeni sezon öncesinde teknik direktörlük adayları için birçok ismin konuşulduğu Fenerbahçe'de Nenad Bjelica, Nuno Gomes, Ralf Ragnick, Rafa Benitez ve Marco Silva gibi isimler konuşulan sarı lacivertliler bu isimlerin birçoğunun başka takımlar ile anlaşmasının ardından teknik direktör seçiminde çıkmaza girmişti.

Bu hafta içerisinde Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında ismi oldukça güçlenen Alman teknik adam Christoph Daum, hakkında çıkan bu iddialar hakkında konuştu.

Tecrübeli Alman teknik adam Christoph Daum, yapmış olduğu açıklamalarda ;

' Fenerbahçe taraftarının benim hakkımda bu kadar çok olumlu konuşması benim için bir onur. Fenerbahçe harika taraftarlara sahip seçkin bir kulüp. Başkan Ali Koç ve tüm yönetim kurulu üyeleri kulübün başarısı için büyük destek veriyor. Tüm Fenerbahçe ailesine gelecek için en iyisini diliyorum. Teknik direktör konusunda Ali Koç'un en doğru kararı vereceğine eminim. ' ifadelerini kullanmıştı.

24 Ekim 1953 tarihinde Zwickau'da dünyaya gelen Christoph Daum, teknik direktörlük kariyerine 1.FC Köln II'de start verdi. Alman futbol adamı daha sonra Köln, Stuttgart, Beşiktaş JK, Bayer Leverkusen, FK Austria Wien, Fenerbahçe SK, Eintracht Frankfurt, Club Brugge, Bursaspor ve Romanya A Milli Takımı'nda görev yaptı.

Başarılarla dolu teknik adamlık kariyerine 10 kupa sığdıran Daum; 3 Süper Lig şampiyonluğu, 2 TFF Süper Kupa şampiyonluğu, 1 Almanya Bundesliga şampiyonluğu, 1 Almanya Süper Kupa şampiyonluğu, 1 Avusturya Ligi şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 Avusturya Kupası şampiyonluğu elde etti.

Kariyerinde en uzun süre Bayer Leverkusen'i çalıştıran deneyimli teknik adam, Alman ekibinin başında 185 maça çıkarken, söz konusu karşılaşmalarda 1.77 puan ortalaması tutturdu. En yüksek puan ortalamasını Fenerbahçe'deki ilk döneminde 2.15 ile tutturdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal