CHP'den Tarihi Karar, Tezkereye Hayır Oyu Verecekler

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada Irak-Suriye tezkeresine hayır oyu vereceklerini duyurdu.

26.10.2021-15:25 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-16:12)

Son Dakika gelen bilgilere göre CHP Grup Başkanvekili  Özgür Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'de yapacağı sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatacak olan tezkereye hayır oyu kullanacaklarını bildirdi.

CHP HAYIR OYU KULLANACAK

Yapılacak oylamada CHP'nin hangi oyu kullanacağını CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıkladı. Özgür Özel yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi'nin Suriye-Irak tezkeresine hayır oyu vereceğini açıkladı.


KEMAL KILIÇDAROĞLU NEDEN HAYIR DEDİKLERİNİ AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Irak-Suriye tezkeresine neden hayır oyu verdiklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Bizim askerlerimiz şehit olsun bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye'ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun." 

MİLLET İTTİFAKI İKİYE BÖLÜNDÜ

Tezkere görüşmeleri devam ederken, AK Parti ve MHP evet derken, Millet İttifakı'ndan İYİ Parti de tezkereye evet oyu vereceklerini açıkladı. HDP ise tezkereye hayır tutumunu devam ettiriyor.

CHP İSTANBUL GENEL MERKEZİ AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı açıklamalarda tarihi bir karar vereceklerini söylerken açıklamalarına şu şekilde devam etti; "Türkiye’nin güvenliği, yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalma ihtimalimiz varken daha önceki eleştirilerimizle birlikte ama İdlib konusundaki ağır tarihi sorumluluğu gözeterek bir karar vereceğiz” 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker tezkereye hayır oyu vereceklerini doğrularken, Twitter hesabı üzerinden Tezkereye Hayır yazarak şu açıklamalara yer verdi; Gerici ve faşist çevrelerin öne çıkardığı askeri çözümlerin çare olmadığını son 40 yıldır yaşanan süreç bize göstermiştir. Siyasal iktidarı oluşturan partiler oylarının düştüğü her dönemde olduğu gibi yine askeri harekat söylemini öne çıkarmaktadırlar.

Unutulmamalıdır ki; sağ siyasal iktidarlar oylarının düştüğü her dönemde, iktidar hırsıyla benzer tezkereler ile ırkçı ve milliyetçi söylemleri öne çıkarmaktadırlar. Ülkemizin yoksul çocuklarından oluşan Mehmetçiğin canı iktidar hırsı için feda edilmemelidir.

Bizler "savaş zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir" diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin üyeleriyiz. Cumhuriyetimizin ve Partimizin kuruluş felsefesinde yer alan "YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ" ilkesine sonsuza kadar sahip çıkılmalıdır.

İktidar ortakları tarafından meclise sunulan ve bugün (26 Ekim Pazartesi) TBMM'de görüşülecek olan "Yurt Dışına Asker Gönderme Tezkeresine" Partimiz CHP destek vermemeli ve HAYIR oyu kullanmalıdır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal