Chelsea'yi satan Roman Abramovich, tüm geliri Ukrayna halkına bağışlayacağını duyurdu!

Rus milyarder Roman Abramovich'den sahibi olduğu Chelsea hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. Roman Abramovich, Chelsea'yi satması sonrası oluşacak geliri Ukrayna'ya bağışlayacağını açıkladı.

03.03.2022-17:14 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-17:19) Chelsea'yi satan Roman Abramovich, tüm geliri Ukrayna halkına bağışlayacağını duyurdu!

Ukrayna'ya saldıran Rusya hakkında Avrupa'da ve İngiltere'de yaptırımlar devam etmekte. Bu yaptırımlardan etkilenen Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea'nin yönetimini bir vakfın mütevelli heyetine bıraktı. Takımı satmak için görüşmelere başlayan Abramovich, satışan gelecek tüm geliri Ukrayna'da savaş mağduru olan sivillere bağışlayacağını belirtti.

Rus milyarderin yeni açıklamaları futbol dünyasını salladı

Rus milyarder Roman Abramovich son olarak yaptığı açıklamada, 'Bütün kararlarımı tüm samimiyetimle kulübün çıkarına hizmet edecek şekilde aldım. Mevcut durumda, kulübü satma kararını alırken bunun hem kulübün hem taraftarların hem çalışanların hem de kulübün sponsor ve ortaklarının yararına olduğuna inanıyorum. Kulübün satışı hızlandırılmış şekilde olmayacak, yasal süreç izlenecek.'

Roman Abramovich Chelsea satışından elde edilen geliri Ukrayna halkına bağışlayacak.

'Ekibime, satıştan gelen net kârın bağışlanabileceği bir hayır kurumu oluşturmaları talimatını verdim. Kurum, Ukrayna'daki savaşın tüm mağdurlarının yararına çalışacak.' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal