Formula 1'in eski patronu Bernie Ecclestone, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i övdü!

Milyarder iş insanı ve Formula 1'in eski sahibi Bernie Ecclestone, Rusya'nın Ukrayna işgaliyle alakalı olarak Putin'den 'onurlu kişi' şeklinde bahsetti.

03.03.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-10:45) Formula 1'in eski patronu Bernie Ecclestone, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i övdü!

Formula 1'in eski patronu olan Bernie Ecclestone'nun, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Vladimir Putin hakkında yaptığı açıklamalar gerek spor dünyasında büyük yankı uyandırdı. İş insanına yaptığı açıklamalar sonrası yoğun tepkiler geliyor.

Açıklamaları şaşkınlık oluşturdu

Formula 1'de 1978'den beri söz sahibi olan ve 2017'de hisselerini Liberty Media'ya satan Ecclestone, yeniden gündeme oturdu. Gelen son bilgilere göre Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA)'nın salı günü yaptığı açıklamada, Rus pilotların motor sporlarında yarışmaya devam edebileceklerini fakat bunu Rus bayrağı altında yapamayacaklarını duyurması sonrası Ecclestone'dan herkesi ters köşe eden açıklama geldi.

Milyarder iş insanı açıklamasında, 'F1 grubu Rusya’daki yarışı iptal etmenin doğru olduğuna karar verdi. Ancak bunun doğru bir karar olup olmadığını bilmiyorum. Rusya’da savaş yok. Kimse yarışı iptal etmekten bahsetmeseydi eminim FIA hiçbir şey yapmazdı.'

Bernie Ecclestone'un, Vladimir Putin hakkında yaptığı açıklamalar spor dünyasını salladı.

'FIA’nın bu kararına katılıyorum. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hakkında konuşulan birçok şey var. Ancak kimsenin bu olayı gerçekten düşündüğünü veya kafa yorduğunu sanmıyorum. F1’de bir Rus pilot varsa, bunun Rusya-Ukrayna savaşıyla ne alakası var? Rus sporcuların bu savaşla bir ilgisi yok. Onlar bunun bir parçası değiller ve hiçbir zaman da olmadılar.'

'Bir insan olarak Putin’i çok açık sözlü ve onurlu buldum. Yapacağını söylediği hiçbir tartışma olmadan aynen yaptı. Rusya Grand Prix’si büyük ölçüde Ukrayna ve Rusya arasındaki durumun nasıl gelişeceğine bağlı. Durumun doğru veya yanlış olduğuna insanlar karar verecek. Çünkü belki başka insanlar da, Rusya’nın yaptığı şeyin doğru olduğunu düşünüyor. Öyleyse bugün neyin doğru olduğunu kim söyleyebilir?' ifadelerine yer verdi. 

Bernie Ecclestone kimdir?

Büyük Britanyalı işadamı olan Bernie Ecclestone, dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu Formula 1'de 40 yıldır sahip olduğu söz hakkını 2017 yılında kaybetti. Formula 1'i dünyanın en çok izlenen spor etkinliklerinden birine dönüştüren işadamı bu sayede tanındı.

Kaynak: Ajansspor.com

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal