Formula 1, Rusya Grand Prix'si sözleşmesini feshettiğini açıkladı!

Formula 1, en uzun ve karlı anlaşmalarda biris olana Rusya Grand Prix'si anlaşmasını, Ukrayna'ya gerçekleştirilen müdahale sonucunda iptal ettiğini duyurdu.

03.03.2022-14:40 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-17:15) Formula 1, Rusya Grand Prix'si sözleşmesini feshettiğini açıkladı!

Formula 1, Rusya Grand Prix'i adına olan anlaşmayı sonlandırdı. Ukrayna işgali sonrası Rusya'da bir yarış düzenlemenin imkansız olacağı belirtildi. Soçi'de bu yılın Eylül ayında yapılması planlanan yarış iptal edilmişti. Son gelen bilgilere göre artık 2023'te taşınması beklenen St. Petersburg'da bir yarış ihtimali bulunmuyor.


Yakın gelecekte ülkede yarış olmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılında etkinliğe yönelik anlaşmada kilit rol oynayan isimlerden birisiydi. Ama son olaylardan sonra Formula 1 yönetiminden kritik karar geldi. Yönetimden Rusya'da Vladimir Putin'in iktidarda olduğu sürece yarışın olmayacağı aktarılmakta.

Formula 1, Ukrayna'ya müdahalenin başlaması sonrası bu seneki yarışı iptal etmeye karar kılmış ve ardından ne yapılması gerektiğine yönelik görüşmeler, fikir alışverişleri olmuştu. Yaşananlardan sonra Rusya'ya bir yarış düzenlemenin makul olmadığı fikrinde anlaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal