Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich takımını satma kararı aldı!

İngiliz devi Chelsea'nin Rus sahibi olan Roman Abramovich'in Rusya - Ukrayna savaşı sonrası İngiliz hükümeti tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle kulübü satışa çıkardığı öğrenildi.

02.03.2022-14:59 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-15:08) Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich takımını satma kararı aldı!

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın futbola yansımaları her geçen gün devam etmekte. Son olarak alınan bilgiye göre Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki olarak görülmesi sonrası görevi bırakması için Birleşik Krallık'ta yaptırımlara başlandı. Rus iş insanının artan baskı nedeniyle bu hafta kulübün satışı için teklifler alacağı ifade edildi.

İngiliz devinde değişim gerçekleşiyor

İngiltere'nin en yüksek profilli kişilerinden olan Abramovich geçen hafta kulübün yönetimini vakfın mütevelli heyetine devrettiğini açıkladı. Abramovish, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakarelere arabuluculuk yapmak için Belarus'un yolunu tutmuştu. Rus milyarder 2003'te satın aldığı takım için gelecek teklifleri beklemeye başladı. İngiliz basınına göre üç yatırımcı Londra kulübünü satın almak için kolları sıvadı.

Chelsea'nin patronu kulübü devrediyor

Chelsea daha önce kulübün satılık olmadığını açıklamıştı fakat hükümetin Abramovich üzerindeki baskının giderek arttığı aktarılmakta. Ayrıca Roman Abramovich'in ada ülkesindeki mal varlıklarını da elden çıkarmaya hazırlandığı bir başka gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili Rus iş insanı, 'Chelsea vakfının mütevelli heyetine kulübün yönetimini ve sorumluluğunu veriyorum. Şu anda kulübün, oyuncuların, personelin ve taraftarların çıkarlarını gözetmek için en iyi konumda olduklarına inanıyorum.' ifadelerine yer vermişti

Rus milyarder 2003'te İngiliz iş adamı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu. İngiliz devi Chelsea'de yaşanan gelişmeler gerek futbolseverler gerek dünya kamuoyu tarafından yakından takip edilmekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal