Çalışan ve emekliler için son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin'den maaş zammı açıklaması

Çalışan vatandaşlar ve emekliler için bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den maaş zammı açıklaması geldi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konunun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

10.05.2022-23:00 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-23:02) Çalışan ve emekliler için son dakika gelişmesi!  Bakan Bilgin'den maaş zammı açıklaması

Enflasyonun ağırlığı karşısında çoktan eriyen 2022 asgari ücretinin Temmuz ayında yeniden zamlanması iddiaları gündemde yer alan konulardan birisi olarak dikkat çekiyordu. Tüm dikkatler hükümetin konu hakkındaki açıklamalara çevrilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den milyonlarca sigortalı çalışanı ve emeklileri ilgilendirecek bir açıklama geldi.

Bakan Bilgin’den maaş zammı açıklaması

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında akşam saatlerinde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında maaşlar konusunda iyileştirmeler yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den maaş zammı konusunda bir açıklama geldi.

Asgari ücrete zam

Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" ifadelerini değerlendirdi. Memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının Temmuz ayında ödeneceğini ifade eden Bilgin, vatandaşın 6 aylık enflasyon oranında zam alacağını duyurdu.

Haziran ayında açıklanacak olan enflasyon rakamlarının çalışan ve emeklilere verilecek olan zammı belirleyeceğini söyleyen Bakan Vedat Bilgin, Haziran ayı enflasyon rakamlarının 4 Temmuz 2022 günü açıklanacağını vurguladı.

Memur ve memur emeklileri dışında asgari ücretle çalışan kişiler zam yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz resmi bir gelişme yaşanmadı. Konu hakkındaki son dakika gelişmelerini öğrenmek için haberimizi takip edebilirsiniz.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal