California'da Büyük Felaket! Yangının Ardından Bu Kez Petrol Sızıntısı Yaşandı

Yaşanan yangın felaketinin ardından bu kez de California'da petrol sızıntısı tehlikesi yaşanıyor.

04.10.2021-18:00 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-18:00) California'da Büyük Felaket! Yangının Ardından Bu Kez Petrol Sızıntısı Yaşandı

ABD'nin California eyaleti, bir başka büyük tehlike ile karşı karşıya. California'da bu kez de petrol sızıntısı tehlikesi yaşanıyor. California’nın Huntington Beach ve Newport Beach kıyılarından yaklaşık 5 mil uzakta gerçekleşen petrol sızıntısı 2 Ekim sabahı fark edildi. California eyalet tarihinin en büyük petrol sızıntısı vakası olduğu aktarıldı. Petrol sızıntısı nedeniyle kıyı boyunca ölü hayvanların görüldü. ABD'nin California eyaletinde petrol sızıntısı yaşandı. Petrol sızıntısının balık ölümlerine yol açtığı, sulak alanları ve sahilleri kirlettiği bildirildi. BBC'den yapılan habere göre, yaklaşık 3 bin varil petrol Orange County kıyılarında 33 kilometrekarelik bir alana yayıldığı belirtildi. 


2 EKİM SABAHI FARK EDİLDİ 

California’da bulunan Huntington Beach Belediye Başkanı Kim Carr, kıyı kesiminin bazı bölümlerinde petrol kaplı olduğunu dile getirdi. Petrol sızıntısı ile ilgili soruşturma devam ediyor. 


CALİFORNİA TARİHİNİN EN BÜYÜK PETROL SIZINTISI 

Associated Press, bu felaketin, eyalet tarihindeki en büyük petrol sızıntısı olduğunu ifade etti. Olay yerine gelen yetkililer koruyucu bariyerler ile sızıntıyı kontrol altına almaya çalışıyor. Denizde araştırma yapan dalgıçlar da sızıntının nasıl meydana geldiğini belirlemeye çalışıyor. Gerçekleşen petrol sızıntısı nedeniyle yaban hayatının etkilendiği, suların kirlendiği, kıyı boyunca ölü hayvanların olduğu ve ekolojik koruma alanı olan Talbert Marsh'ın da çok zarar gördüğü açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal