Dünya Basınında Bugün: 4 Ekim 2021

Dünya basınında bugün yer alan haberleri incelediğimiz köşemizde farklı ülkelerin gazetelerinde 4 Ekim Pazartesi günü hangi konu başlıklarının ele alındığını, hangi konular üzerinde haberler yapıldığını sizler için ele aldık. İşte detaylar...

04.10.2021-17:37 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-17:59) Dünya Basınında Bugün: 4 Ekim 2021

4 Ekim 2021'de dünya basınında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

THE GUARDİAN

The Guardian Gazetesi’nde yer alan haberde dünya liderlerinin “offshore sırları” ortaya çıktı. Sızdırılan Pandora Belgeler, 12 milyon dosya ve belgeden oluşarak içinde 35 devlet başkanı, 100 milyarder ve 300 kamu görevlisine ait bilgiler barındırıyor.

Pandora Belgeleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın çevresinin gizli servetlerini ortaya çıkardı. Belgelerde Ürdün Kralı’nın da 100 milyon dolardan fazla değere sahip gayrimenkul imparatorluğu su yüzüne çıktı. Söz konusu belgeler ABD'nin başkenti Washington DC'de bulunan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu tarafından edinildi.

THE INDEPENDENT

The Independent Gazetesi’nde yer alan haberde ise Dünya liderleri ve milyarderlerlerin servetlerine ilişkin belgelerı sızdıran Pandora Belgeleri, eski Britanya Başbakanı Tony Blair ve eşi Cherie Blair’in Londra’da bir ev almak için offshore şirket üzerinden 312 bin sterlin vergi ödemekten kaçındığı görüldüğü yer aldı. Çiftin, Londra’daki 6.45 milyon sterlinlik evi, hukuk danışmanlığı ofisi olarak satın aldığı tespit edildi.

NEW YORK TİMES

New York Times Gazetesi ise Almanya'nın en genç parlamentosunu seçtiğine dikkat çekti. Haberde parlamentoya kendini 'militan bisikletçi' olarak tanımlayan 24 yaşındaki Max Lucks'ın, üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Emilia Fester'in, 29 yaşındaki Ria Scröder'in ve 20 yıl önce Irak'tan Almanya'ya gelen Muhanad Al-Halak'ın parlamentoya girdiği hatırlatıldı. Gazete, siyasetteki gençleşmeye Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'nin liderlik ettiğini; şimdi de bu partilerin başbakanın kim olacağını belirleme konusunda kritik bir rol oynayacağını ifade etti.

THE WALL STREET JOURNAL

The Wall Street Gazetesi'nde Çin, Ulusal Günü'nü kutladığı üç günlük tatilde Tayvan'ın hava savunma tanımlama bölgesine (ADIZ) soktuğu haberi yer aldı.  Tayvan'ın karşılık olarak kendi savaş uçaklarını havalandırdığı ve hava savunma sistemlerini hazır hale getirdiği belirtildi.

MOSCOW TİMES

Moscow Times Gazetesi manşetinde 2010'lu yılların başında Antalya'da yaptırdığı dev 'Mardan Palace' oteliyle Türkiye gündeminde de yer bulan Azeri asıllı Rus iş insanı Telman İsmailov'un Balkan ülkesi Karadağ'da gözaltına alındığı belirtildiği yer aldı. 

LE MONDE 

Le Monde Gazetesinde Fransa Katolik Kilisesi’nde cinsel istismar skandalı yer aldı. Fransa Katolik Kilisesi’nde cinsel istismar skandalına ilişkin bağımsız komisyonun hazırladığı rapor, bu hafta yayımlanacak. Raporun yayımlanmasından önce açıklama yapan komisyon başkanı Jean-March Sauve, 1950’den bu yana Katolik Kilisesi için rahip ya da çeşitli pozisyonlarda çalışan binlerce pedofili tespit ettiklerini açıkladı.

AL JAZEERA

Al Jazeera’da ise Libya'daki 20 binden fazla yabancı savaşçı ve paralı askerin ülkeden çıkması kararının hayata geçirilmesine çalışan Dışişleri Bakanı Necla Menguş, az sayıda yabancının gittiğini, ama geniş çaplı gidiş için uluslararası toplumun desteğini istediklerini belirtikleri haberi yer aldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal