Dünya Basınında Bugün: 13 Eylül 2021

Dünya basınında bugün yer alan haberleri incelediğimiz de günü en çok konuşulan başlıklarında yine seçimleri görüyoruz.

13.09.2021-17:31 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-17:31) Dünya Basınında Bugün: 13 Eylül 2021

13 Eylül 2021'de dünya basınında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde;

THE GUARDİAN

The Guardian Gazetesi’nde yer alan haberde tenis yıldızı olan 18 yaşında olan Emma Raducanu, ilk Grand Slam turnuvasında ABD Açık'ta tek kadınlarda şampiyon olduğu haberini görüyoruz. Emma Raducanu 1977'de ABD Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan Virgina Wade'ten sonra bu unvanı elde eden ikinci İngiliz kadın tenisçi olduğu haberde belirtildi.

THE INDEPENDENT

The Independent Gazetesi’nde yer alan manşette ise F1 İtalya GP’sinde kaza haberi yer alıyor.

Yarış esnasında yaşanılan kazada GP'sinde Max Verstappen aracıyla Lewis Hamilton'ın üstüne çıktı ve iki şampiyonluk adayı yarış dışı kaldı. Kazanın ardından iki pilotun da durumunun iyi olduğu açıklandı.  Yarışın galibi ise Daniel Ricciardo oldu.

NEW YORK TİMES

New York Times Gazetesi ise manşetinde Colifornia’daki seçim yolsuzluklarını ele aldı.

Gazetede yer alan habere göre California'nın valilik için tekrar seçime gidip gitmeyeceğine dair oylama salı günü yapılacak ve sonuç perşembe günü belli olacak. Bazı Cumhuriyetçiler ise şimdiden oylamada yolsuzluk yapılmaya başladığını iddia etti. 

THE WASHİNGTON POST

The Washington Post Gazetesinde ise manşetlerde ise ABD, Hakkanileri terörist olarak nitelendirmişti; şimdi Afganistan'ı yönetiyorlar yorumu yapıldı.

MOSCOW TİMES

Moscow Times Gazetesi manşetinde ise Rusya’nın 11 Eylül'de ABD'ye teröre karşı iş birliği çağrısı yaptığı gündeme getirildi. Haberin içeriğinde Rusya, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde ABD ile terörle mücadele konusunda iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

AL JAZEERA

Al Jazeera’da ise Katar Dışişleri Bakanı’nın, Afganistan’da Taliban sonrası ilk üst düzey ziyareti değerlendirildi.

Haberin içeriğinde Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahmen Al Thani, Afganistan’ın başkenti Kabil’e giderek Taliban’ın açıkladığı yeni hükümetin başbakanı Molla Mohammad Hassan Akhund ile görüştü. Al Thani, ABD güçlerinin Afganistan’dan çekilmesi ve Taliban’ın hükümet kurması sonrası ülkeye giden en üst düzey isim oldu. Katar, Taliban kontrolüne geçen Afganistan’da tahliye çalışmaları konusunda dünyayla bir köprü oluşturma görevini üstlenmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal