Dünya Basınında Bugün

Farklı ülkelerin gazetelerinde bugün hangi konu başlıklarının ele alındığını, hangi konular üzerinde haberler yapıldığını sizler için ele aldık. İşte detaylar...

10.09.2021-17:31 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-17:54) Dünya Basınında Bugün

10 Eylül 2021'de dünya basınında öne çıkan başlıklar inceleyecek olursak manşetlerin ağırlıklı olarak pandemiden oluştuğunu görürüz. İngiliz The Guardian gazetesi koronavirüs’ü manşete taşıyan gazetelerden. Başlıkta ise Pandemi de artan sosyal yardımın düşmesi binlerce insanı etkileyeceğinden bahsediliyor.

THE GUARDIAN

Britanya'da pandeminin başından bu yana ihtiyacı olanlara verilen sosyal yardım ödemesi genel krediye yapılan yılda 1000 sterlin artışın normalleşme süreciyle birlikte kaldırılmasının binlerce insan için ruh sağlığı sorunları ve kötü sağlık koşullarına neden olacağı belirtildi. Sağlık Vakfı isimli yardım kuruluşu, ülkenin en yoksul bölgelerinde sosyal yardım miktarının pandemi öncesi seviyeye dönmesiyle binlerce insan için felaket anlamına gelebileceği konusunu gazetenin manşetine taşıyarak uyarda bulundu.

THE INDEPENDENT

The Independent gazetesine bakacak olursak ise Fransa, Britanya'nın göçmen planının felakete yol açacağını söylediğini görmüş oluruz. Fransa ve Britanya arasında son diplomatik krizde, Britanya İçişleri Bakanı Priti Patel'in Manş Denizi'nden geçmeye çalışan sığınmacıların geri itileceğini söylemesini değerlendiren Paris insani trajediler tiyatrosuna sahne olacağını belirtildi. 

NEW YORK TIMES: ABD BAŞKANINDAN AŞI ZORUNLULUĞU

Önemli gazetelerden biri olan New York Times Biden’ın gündeme bomba gibi düşen kapsamlı aşı zorunlulukları programını duyurdu. Biden, hala aşı yaptırmayanlara tepki gösterdi. Bıden’ın imzalayacağı karar ile federal çalışanlar artık zorunlu olarak aşılanacaklar. BD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada ABD genelinde son haftalarda günde 140 bin Koronavirüs vakası ve bini geçen vefat sayılarının görünmesi ile aşı açıklamasında bulundu. ABD genelinde salgınla mücadelede yeni önlemler alınmaya başlayacak. ABD Başkanı Joe Biden açıklamasında ‘Altı aşamalı salgınla mücadele planının ayaklarından biri olarak alınan yeni önleme göre, federal çalışanlarının aşı olması zorunlu olacaktır. Her hafta binlerce vatandaşın virüse yakalanıp hayatını kaybediyor. Delta Varyantı ise ekonomiyi tehdit ediyor. Ekonominin bu planlamalar sayesinde toparlanması amaçlanacaktır’ ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Joe Biden sağlık ya da dini nedenlerle aşı olmak istemeyenler için ise herhangi bir yöntem yürütüp yürütmeyeceklerine ise değinmedi. Kararnamenin Biden tarafından bugün gün içerisinde imzalanması bekleniyor.

THE WASHINGTON: KÜRTAJ YASASI

The Washington Post gazetesi ise gündemine Kürtaj yasasını aldı. ABD'de Biden yönetimi, Texas'ın yürürlüğe soktuğu hamileliğin 6. haftası sonrası kürtaj yasağını askıya almak için eyalete dava açtı. Adalet Bakanlığı'nın Austin'deki federal mahkemede açtığı dava, hâkimden vatandaşların haklarının ihlal edilmesine karşı çıkmasını talep edildi.

Moscow Times gazetesi ise Rusya ve Belarus, ekonomik entegrasyonu derinleştirme konusunda anlaştığını gündeme aldı. Habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki eski Sovyet cumhuriyetini daha yakın bir şekilde entegre etmek için Belaruslu mevkidaşı Aleksandır Lukaşenko ile bir dizi ekonomik politika konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal