Suriye’den Yayılan Petrol Sızıntısı: Akdeniz’de Balıkçılar Endişeli

Suriye’de bir enerji santralinde sızıntı meydana gelmiş ve petrol Akdeniz sahillerine yayılmaya başlamıştı. Hataylı balıkçılar ise balık sezonu öncesi petrol sızıntısı yüzünden endişe içinde.

07.09.2021-14:29 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-14:42) Suriye’den Yayılan Petrol Sızıntısı: Akdeniz’de Balıkçılar Endişeli

Geçtiğimiz günlerde Suriye’de bulunan bir enerji santralinden petrol sızıntısı tespit edilmişti. Akdeniz’de hızla yayılan petrol Hatay sahillerine her an ulaşabilir.

BALIKÇILAR SEZON ÖNCESİ YAŞANAN PETROL SIZINTISINDAN DOLAYI ENDİŞELİ

Hataylı balıkçılar ise 15 Eylül’de açılacak olan balık sezonu öncesinde yetkililerden petrol sızıntısının önlenmesini talep ediyor. Tekebaşı Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi ve Çevlik Balıkçı Barınağı Başkanı Erkan Sağlamtaş, petrol sızıntısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlamtaş 15 Eylül'de açılacak balık sezonu öncesi yaşanan bu sızıntının buraya kadar gelirse ciddi bir çevre kirliliğine neden olacağını belirterek, 'Şükür o düzeyde bir durum yok. Yetkililer gerekli müdahaleyi yapıyor. Sahile vuran zift her yere bulaşmış durumda. Eğer bu deniz kuma gömmeden önce toplanmazsa uzun yıllara dayanan ve yayılan bir sorun ile karşı karşıya kalırız. Çevresel olarak ciddi bir sıkıntı var. Birde balıkçılık olarak değerlendirirsek daha av sezonu açılmadı ama 1 hafta sonra açılacak o zaman sonuçlarını göreceğiz. İnşallah bunu engellemek için gerekli müdahaleyi yaparlar’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal