Burun tıkanıklığını evde doğal yöntemlerle nasıl geçer? Burun tıkanıklığına doğal çözümler

Burun tıkanıklığı bir kişi zorlayan bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Hemen Hemen herkesin rahatsız oldu burun tıkanıklığı nasıl geçeceğiz merak edilen konular arasında yer alıyor. Burun tıkanıklığına neden olduğunu ve nasıl geçeceğini sizler için araştırdık. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

16.07.2022-10:21 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-10:21) Burun tıkanıklığını evde doğal yöntemlerle nasıl geçer? Burun tıkanıklığına doğal çözümler
Bazı problemler ya da dış etkenler  nedeniyle burun tıkanıklığı yaşayabiliyoruz. Özellikle nefes alamamak birçok kişiyi rahatsız ederken nasıl geçeceğini de araştırmaktayız. Burun tıkanıklığına neden olduğu ve nasıl geçeceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar… 

Burun tıkanıklığı neden olur? 

Bazı hastalık durumlarında ya da çevreden etkilendiğimiz bazı olaylar nedeniyle burun tıkanıklığı yaşanmaktadır. Burun tıkanıklığına neden olan sebepler şekildedir: 

Burun akıntısı

Grip ya da nezle

Sinüzit

Burun eti

Hormonal değişiklikler

Burun polipleri

Hamilelik

Saman nezlesi

Tiroid bozuklukları

Uyku apnesi

Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer

Burun tıkanıklığı için hangi bitkisel tedaviler uygulanabilir? 

Burun tıkanıklığı problemini geçirmek için öncelikle nedenini bilmek gerekir. Eğer bu Kronik bir durumsa doktora gidilmesi gerekmektedir. Ancak zaman zaman yaşanan burun tıkanıklığına bazı bitkisel yöntemler ile geçirmek mümkündür. Burun tıkanıklığını geçirecek bazı yöntemler şu şekildedir: 

Nane yağı kullanmak burun tıkanıklığını geçiren ben nefes almamızı kolaylaştıran bir uygulamadır. 

Okaliptüs yağını birkaç damla burnunuzda çekmeniz nefesinizin açılmasına ve burun tıkanıklığınızın ortadan kalkmasına neden olacaktır. 

Sabah ve akşam burnumuza fesleğen suyu çekmek ve yemeklerinizi fesleğen eklemek burun tıkanıklığını geçirecektir. 

Kaynar su içerisine birkaç damla lavanta yağı ekleyerek bu suyun buharına durmanız burun tıkanıklığını açacaktır.

Taze Papatyaları suda kaynatarak buharına durmanız burun tıkanıklığına iyi gelecektir. 

Burun tıkanıklığı için hangi karışımlar uygulanır? 

Burun tıkanıklığı için kullanılabilecek en kesin çözüm tuzlu su karışımıdır. Tuz ve suyu karıştırarak burnunuza çekmeniz burun tıkanıklığını geçirecektir. 

Uygulayabileceğiniz diğer bir karışım ise nane ve su karışımıdır.  Nane içerisinde bulunan mentol burnunuzun açılmasına neden olacaktır. Nane ve suyu kaynatarak buharına durmanız evde uygulayabileceğiniz en basit yöntemlerden biri olacaktır. Bu uygulamayı düzenli olarak birkaç kere yapmamız gerekir. 

Burun Tıkanıklığı Nedenleri

Burun tıkanıklığına iyi gelen hareketler nelerdir? 

Yukarıda bahsettiğimiz uygulamaları yaparak burun tıkanıklığını kolaylıkla giderebilirsiniz. Bunun yanında uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemlerle burun tıkanıklığı probleminiz ortadan kalkacaktır. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekildedir: 

Dilinizin ucunu ağzınızın iç kısmının en yükse noktasına değdirmeniz gerekiyor.

Orta ve işaret parmağınızı birleştirin. Kaşınızın tam ortasından itibaren ileriye ve geriye doğru hareket yapın.

Bu hareketleri 20 saniye yapın. Sonrasında nefesinizi tutun.

Burnunuzu tıkayın ve kafanızı geriye çekin.

Uygulayacağınız bu hareketleri ile burun tıkanıklığı problemini en alt seviyeye indirebilirsiniz. Düzenli olarak uygulamamız durumunda burun tıkanıklığını açıldığını fark edeceksiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal