Bursa'da 34 Yıllık Hükümet Konağı Yıkıldı

Bursa’da bulunan depreme dayanıklı olmadığı için 34 yıldır hizmet veren Hükümet Konağı’nın yıkımı bugün gerçekleştirildi.

23.10.2021-17:00 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-17:08) Bursa'da 34 Yıllık Hükümet Konağı Yıkıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı olan ve yapılan testler sonrasında depreme dayanıklı olmadığına karar verilen 34 yıllık Hükümet Konağı, bugün yıkıldı.

34 YILLIK HÜKÜMET KONAĞI YIKILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; 1987 yılında hizmete alınan binanın testlerinde, depreme dayanıksız olduğu tespit edildiği belirtildi. Yapılan testler sonunda yıkılmasına kara verilen Hükümet Konağı, güvenlik önlemleri alınarak yıkım işlemi başlatıldı. 

Hükümet Konağı yıkıldı

BURSA HÜKÜMET KONAĞI SANİYELER İÇİNDE YIKILDI

Güvenlik görevlilerinin önlem almasının ardından bir saatlik bir çalışmada, 34 senedir hizmet veren konak bir çırpıda, büyük bir gürültüyle yıkıldı. 

Yapılan yıkım çalışmasına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, bu yıkımla tarihi bir ana tanıklık ettiklerine dikkat çekerek, ‘Hükümet Konağının başka yerde yapılmasıyla bu alan, farklı konularda ilçeye hizmet edecektir. Yeni belediye binasının ardından bölge, yeni cazibe merkezi olacak. Bina zaten kötü durumdaydı. Aynı şeyleri Bursa merkezde de yapıyoruz. İki kolonu kesmekle koca binaların yıkıldığını görüyoruz. Aslında ciddi maliyetlerle kamulaştırarak bir iyilik yapıyoruz. Bursa'yı sadece yaparak değil, yıkarak da güzelleştireceğiz’ dedi. 


YIKILMASI GEREKEN RİSKLİ BİR YAPIYDI

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, uzun yıllar hizmet vermiş ancak artık tehlikeli olan önemli bir yapının yıkıldığının altını çizerek, ‘Bölgenin kent meydanına dönüştürülmesi için bir hayal kurmuştuk. Yeni İnegöl Belediyesinin önünde oluşturulacak meydanı büyütmeyi planladık. Şehirler meydanlarıyla anılır’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal