Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji'den hava durumu tahminleri için uyarı geldi. Son hava durumu raporuna göre cumartesi günü yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olacak. Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu da yağış bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 11 derece olacak, Ankara'da akşam saatlerinde kar yağışı görülecek.

27.03.2021-10:03 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-10:03) Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Uyardı!

Günlük hava durumu tahminleri için son dakika açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağmur şeklinde olması beklenen yağışların Düzce, Bartın, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA NASIL OLACAK? 

MARMARA Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. EGE Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ

Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu bu akşam saatlerinde Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU

 Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmurlu iç kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarında yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır. 

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde kuzey kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzeybatı, doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal