Bu Nasıl Bir Gericilik! Açıldığı Günden Beri Zirvede

İstanbul Havalimanı Avrupa'lı rakiplerini geride bıraktı. CHP'li Haluk Pekşen'in İstanbul Havalimanı paylaşımı pes yahu dedirtti.

05.03.2021-12:23 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-12:23) Bu Nasıl Bir Gericilik! Açıldığı Günden Beri Zirvede

CHP'li vekilin vaadi şaşkınlık yarattı. Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da havalimanları arasında zirveye oturan İstanbul Havalimanı'nı kapatıp eski Atatürk Havalimanı'nı tekrar açacaklarını vaat olarak dile getiren vekil yok artık dedirtti. EUROCONTROL raporuna göre İstanbul havalimanı yolcu kapasitesi bakımından 1.sıraya yerleşmişti. Kamuoyunda büyük bir memnuniyet ile karşılanan haberin ardından CHP'li Haluk Pekşen bu konuda kapatacağız çıkışı yapması anlamsız bulundu. Twitter hesabından,'' İktidara geldiğimizde ilk imza 3.Havalimanını Kargo Havalimanına çevirmesi ve Atatürk Havalimanının onarılarak ivedilikle yeniden uçuşlara açılması için olacaktır'' dedi.


İstanbul Havalimanı ile Türk Hava Yolları, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre ocağın 3.cü haftasında Avrupa'nın zirvesinde yerini aldı.

THY RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI

EUROCONTROL, 18-24 Ocak arasındaki uçuş trafiği raporunu yayımladı.


Yayımlanan rapora göre, THY, geçen hafta günlük ortalama 596 uçuşla Avrupalı rakiplerini geride bıraktı. Pegasus Havayolları ise günlük ortalama 247 uçuşla listede 5. sırada yerini aldı.

Aynı raporda Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumundaki İstanbul Havalimanı, 18-24 Ocak'ı kapsayan haftada günlük ortalama 484 uçuş sayısı ile Avrupa'daki havalimanları arasında 1.ci sırada yer aldı.

İSTANBUL HAVALİMANI İLK SIRADA

İstanbul Havalimanı hafta bazlı en yüksek uçuşa ise 564 seferle 22 Ocak Cuma günü ulaştı. İstanbul Havalimanı'nı sırası ile Paris Charles De Gaulle, Amsterdam Schiphol ve Frankfurt Havalimanı takip etti.

İGA'NIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞIMDA BULUNDU

''Avrupa'da birinciyiz.18-24 Ocak Eurocontrol verilerine göre, en çok uçak seferi yapılan havalimanı olduk. Sağlıklı ve emniyetli nice uçuşlar dileriz'' dedi.    


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal