Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer?

Bebeklerin hassaslık seviyelerinin yüksek olması nedeniyle öncelikle bir doktora başvurmalısınız. Peki, bebeklerde öksürük nasıl geçer?

03.07.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:50) Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer?

Bebeklerde öksürük sorununu geçirmek için doktor tavsiyesi dışında evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler vardır.

Bebeklerde Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerde öksürük onlar için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Solunum yolu enfeksiyonlarında öksürük çok büyük sıklıkla görülmektedir.

Bebeklerin bağışıklık sisteminin henüz gelişmemiş olması ise onların hastalıklara karşı güçsüzleşmesine neden olur. Bebekler genelde sık sık hastalanırlar. Hastalığın yanında öksürük de çıktıysa bebek için daha sıkıntılı bir süreç başlayacaktır. Aynı şekilde anne ve babalar için de hastalık zamanları zorlu dönemlerdir.

Bebeklerde öksürüğe iyi gelen doğal yöntemler ile bebeğinizin rahatsızlığını hafifletebilirsiniz. Öksürük şurupları ve antibiyotikler çok gerekli olmadıkça bebekler için önerilmezler.

Bebeklerde Öksürüğü Azaltmanın Yolları Nelerdir?

Bebeklerde öksürük nasıl geçer? ; bebeğiniz için evde öksürüğüne iyi gelecek bazı bitkisel ve doğal yollar vardır. Aşağıda maddeler halinde bu yöntemlere göz atabilirsiniz:

• Solunum yollarının nemli kalması özellikle kuru öksürüğe karşı iyi bir önlemdir; bulunduğunuz ortamlarda havanın nemli olmasına özen gösterin. Özellikle bunun için nemlendirici ve buhar makinelerinden faydalanabilirsiniz

• Sıcak duş aldıktan sonra banyodaki buhar bebeğinize iyi gelecektir; bir süre bebeği banyoda tutabilirsiniz

• Balgam için bebeği yüz üstü çevirim hafifçe sırtına vurabilirsiniz

• Doğal bitkisel yöntemlerden, bitkisel çaylardan ve besinlerden yararlanabilirsiniz

• Uyurken bebeğinizin yastığını biraz yükseltmeniz akıntıyı aşağıya doğru götürecektir; böylece bebek daha rahat nefes alabilir

• Temiz hava aldırın

• Bol bol su içirin

Bebeklerde öksürük için evde uygulayacağınız doğal yöntemler bunlardır. Büyük oranda öksürüğe iyi gelen ve sorunu azaltan yöntemlerdir.

Bebeklerde Öksürük için Hangi Karışımlar Hazırlanabilir?

Bebeklerde öksürük için bitkisel yöntemler bulunur. Bebeğinizde öksürük sorunu varsa doktora danışmanın yanı sıra evde bazı bitkilerden yararlanabilir ve ek katkı sağlayabilirsiniz.

Öncelikle bebeklere her besin iyi gelmeyebilir; bebeğin yaşı ve bünyesi önemlidir. Bitkisel kullanımlarda bunlara ve verilen dozlara dikkat etmek gerekir.

Kronik öksürük sorunu bulunmuyorsa doğal yöntemler bebeğinize fayda sağlayabilir. Bebekler için şu karışımlar öksürük probleminde etkilidir:

• 12 aydan büyük bebekler için küçük dilim limon, iki tane karanfil, elma kabuğu, bir adet tarçın kabuğunu bir kaba koyun; bir tane de ıhlamur yaprağı ekleyin. Sıcak su dökün ve karışımı ılıklaştırın. Bunu süzerek bebeğinize içirebilir ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz

• Ilık su, limon ve 1 kaşık bal karışımı da öksürük ve boğazı yumuşatmakta etkilidir. Bal kullanımında bebeklerin yaşı önemlidir; genellikle 18 aydan önce bal kullanımı tavsiye edilmez

• 12 aydan büyük bebekler için pekmez ve karabiber karışımı da etkili olacaktır. Bir çay kaşığı karabiber ile iki tatlı kaşığı pekmezi karıştırın; bebeğe içirin

• 6 aydan büyük bebekler için 2 çorba kaşığı tereyağını 2 tatlı kaşığı pekmezle karıştırabilirsiniz. Üzerine biraz su ekleyip, kaynatın. Ilık olarak içirin

Bebeklerde öksürük nasıl geçer? ; bu yöntemlerle bebeğinizin boğazı yumuşayacak ve öksürüğü hafifleyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal